FOTO BRONČANA DRETAR KARIĆ: Bilo je malo gorčine nakon meča, ali osvojena je olimpijska medalja i jako sam ponosna

| 1.9.2021. u 16:33h | Objavljeno u Sport

- Nakon polufinalnog meča bilo je malo gorčine jer smo odigrale ukočeno, nismo dale igru koju mi inače dajemo, kao da nije bilo energije koju inače imamo, ali nakon što smo se vratili u selo, a pogotovo sutra, kada će biti proglašenje i nakon što ćemo imati brončanu medalju oko vrata, tek ćemo tada biti svjesne novog uspjeha jer ipak smo osvojile olimpijsku medalju i jako samo ponosna i zadovoljna - rekla je u jednom dahu brončana stolnotenisačica iz Kneginca Helena Dretar Karić nakon poraza u polufinalnom meču parova. čime su ona i Anđela Mužinić osvojile brončanu medalju.

Kao što smo već izvijestili hrvatske parastolnotenisačice Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić nisu se uspjele plasirati u finale ekipne konkurencije na Paraolimpijskim igrama u Tokiju nakon što su u polufinalu izgubile od Južne Koreje s 0-2, objavljeno je na portalu HRT-a.

Međutim, već su samim ulaskom u polufinale osigurale broncu, svoju drugu paraolimpijsku medalju u karijeri nakon što su prije pet godina u Rio de Janeiru bile srebrne. Druga je to medalja i za Hrvatsku u Tokiju nakon srebra Velimira Šandora u bacanju diska.

Tokijski hrvatsko - korejski ogled bio je repriza polufinala iz Rio de Janeira. No, ovog puta slavile su Mi Gyu Lee i Jiyu Yoon s 2-0.

Yoon i Lee su prvo dobile parove s 3-1 (11-7, 11-9, 7-11, 11-7), a potom je Yoon pobijedila Mužinić s 3-0 (11-7, 11-9, 11-4). Tako da meč između Helene i Mi Gyu nije bio niti potreban. U drugom polufinalu Kina je porazila Italiju s 2-1.

 

Opširnije o nastupu Helene Dretar Karić na Paraolimpijskim igrama u Tokiju čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti, koji izlazi 7. rujna...

Galerija slika