Uoči obilaska terena gradonačelnik Bilić svojim je gostima prezentirao nacrte projekta Foto: Dražen Novosel

FOTO: Bilić, Kolak i Šalamon obišli lokaciju za izgradnju atletske staze s borilištima

| 9.3.2019. u 12:15h | Objavljeno u Sport

Kao što smo već pisali Grad Ludbreg je Središnjem državnom uredu za šport prijavio projekt "Izgradnja atletske staze s borilištima u Ludbregu". U sklopu projekta predviđeno je uređenje atletskog terena te izgradnja atletske staze ukupne dužine 300 metara sa 6 traka. Predviđena lokacija je uz dječje igralište i workout zonu sa spravama za vježbanje, a planirano trajanje izvođenja građevinskih radova je do prosinca 2019.

Predviđenu lokaciju za izgradnju atletske staze danas su obišli ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić zajedno s još dvoje ludbreških sportaša olimpijskom pobjednicom u bacanju koplja Sarom Kolaka i atletičarom varaždinske Slobode na 400 i 800 metara, seniorskim prvakom Hrvatske Davidom Šalamonom, s kojim je bio i predsjednik AK Sloboda i dopredsjednik HAS-a Ivan Domislović.

Sara Kolak, David Šalamon i Ivan Domislović nisu skrivali svoje zadovoljstvo zbog pokrenutog projekta Grada Ludbrega, a očekivani rezultat nakon realizacije ovog projekta jest izgrađena i opremljena atletska staza sa borilištima, potpuno funkcionalna i spremna za obavljanje sportskih, rekreacijskih i drugih aktivnosti na području Grada Ludbrega.

Izgradnjom atletske staze omogućit će se jednaki uvjeti za bavljenje sportom svim građanima te se očekuje da će se povećati broj korisnika sportskih udruga i klubova te rekreativnih sportaša jer će Grad Ludbreg dobiti adekvatnu infrastrukturu za vježbanje i organizaciju lokalnih i županijskih natjecanja.

Gradonačelnik Bilić danas je Sari Kolak i Davidu Šalamonu uručio i novčane nagrade Grada za zalaganje i promociju od po 20 tisuća kuna.

Galerija slika