FOTO Bednja "šesticom" počastila Jalžabet, Nedeljanec bolji od Poleta (T), a Mladost (M) od Budućnosti Foto: Dražen Novosel

FOTO Bednja "šesticom" počastila Jalžabet, Nedeljanec bolji od Poleta (T), a Mladost (M) od Budućnosti

Martin Novosel | 21.8.2022. u 20:13h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U današnjim susretima 1. kola Elitne lige, Jalžabet je na domaćem terenu dočekao Bednju i izgubio rezultatom 6:1.

Gol za domaćina postigao je Patrik Vitković, a strijelci za Bednju bili su dva puta Dominik Božak te po jednim Leonard Žuti, Niko Ivančić, Richarda Rodriguesa de Paula i Roberto Bregović.

Iako je Mladost iz Margečana prošle sezone igrala Prvu ŽNL, a vidovečka Budućnost 4. NL Čk-Vž, Mladost (M) je na domaćem terenu, barem na papiru, svladala favorita današnjeg susreta sa 4:1. Domaćin je nakon 65 minuta igre imao prednost od 3:0 pogotcima Dalibora Soline u 45. minuti, Marka Kovačića u 63. minuti te Margeta Piskača u 65. minuti, gosti su smanjili na 3:1 u 73. minuti pogotkom Gabriela Lucce Ferreira se Souse, a konačnih 4:1 je postavio Marko Kovačić u 83. minuti svojim drugim golom na susretu.

Zanimljiv susret se odigrao i u Nedeljancu gdje je istoimeni domaćin svladao novog ligaša Poleta iz Tuhovca sa 3:1. I u ovom susretu je domaćin već nakon 65. minuta igre imao prednost od 3:0 pogotcima Tomislava Medveda u 8. minuti, Jošue Horvata u 10. minuti te Emanuela Škvarića u 65. minuti, a gosti su samo uspjeli zabiti utješni gol u 82. minuti susrete preko Denisa Bartoleca.

U Cestici su Polet i Novi Marof odigrali 1:1. Gosti su poveli preko Vedrana Brdara u 31. minuti, a izjednačio je Marko Vidrač u 82. minuti susreta.