FOTO 4. Ljetni sportski višeboj u Varaždinu okupio stotinjak mališana - primjer kako pružiti djeci lijepo iskustvo tijekom praznika

Varaždinske vijesti | 4.7.2023. u 12:35h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, u suradnji sa gradskim osnovnim školama, Udrugom kineziologa grada Varaždina i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, organizirala je i ove godine Ljetni sportski višeboj na koji se prijavilo stotinjak djece.

Ljetni sportski višeboj trajat će do 7. srpnja, a odvija se na terenima Sportskog centra Graberje, na Dravskom kupalištu te u Dravskoj park šumi.

Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, izrazila je iznimno zadovoljstvo brojem prijava za ovogodišnji višeboj.

Smatra da je ovaj događaj izvrstan primjer kako pružiti djeci obogaćeno iskustvo tijekom ljetnih praznika, istovremeno olakšavajući roditeljima dane kada djeca nisu u školi.

Isto tako, smatra kako je u današnje vrijeme vrlo bitno da djeca što više vremena provode na otvorenom, a program višeboja pruža izvrsnu priliku da se spoje ugodno s korisnim.

-Interes djece za sudjelovanje u višeboju premašuje kapacitete prijava. Svake godine bilježimo porast broja sudionika, a činjenica da se ista djeca, kao i njihova mlađa braća i sestre, iznova vraćaju na višeboj iz godine u godinu, svjedoči o kvaliteti projekta – rekla je Sitar te zahvalila Gradskim bazenima, podružnici Drava, na besplatnim ulazima za sve sudionike višeboja.

Maja Čop Andesilić, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u Elektrostrojarskoj školi Varaždin, ujedno i trenerica rukometnog kluba Koka gdje trenira djevojčice, istaknula je kako se ove godine prvi puta uključila u program višeboja i to na poziv kolegice Anice.

-Podijeljeni smo u grupe, jedan dan jedna grupa ide na Dravske bazene, a druga grupa je u dvorani. Podijelimo ih u grupe i u svakoj dvorani radimo neki sport. Zadnji četvrtak višeboja smo svi na bazenima, a zadnji dan višeboja sva djeca, besplatno, idu na jednodnevni izlet na more u Novi Vinodolski – objasnila je trenerica Maja.

Istaknula je kako u dvoranama rade sve sportove pa se tako u jednoj dvorani treniraju boks i karate, dok se u teretani rade vježbe koje su prilagođene njihovoj dobi.

-U velikoj dvorani Graberje radimo košarku, nogomet i rukomet, dok u maloj dvorani, tj. Balonu, radimo odbojku i badminton. Djeca se na početku zajedno, vani na svježem zraku, zagrijavaju – istaknula je Andesilić te dodala kako se na pauzi djeci poslužuju zdravi obroci.

Jedna od sudionica višeboja je Izabela Flajšek, učenica VI. OŠ Varaždin koja je ove godine završila 4. razred. Trenira rukomet koji joj je i omiljeni sport, a osim rukometa uči svirati gitaru u Muzičkoj školi.

-Sada sam trenutno na višeboju i jako mi se sviđa. Treneri su odlični, a i ekipa, zabavno je i igramo puno sportova – rekla je Izabela.

Učenica Katoličke osnovne škole Svete Uršule, Sofija Petričević, u školi trenira rukomet i tenis.

-Višeboj mi je jako zabavan. Radimo savate boks, gimnastiku, odbojku i razne druge sportove. Treneri su jako dobri i zabavni – objasnila je Sofija.