FINALE KUPA ŽNS-a Saša Paska i Nikola Goričanec: U finalu nema favorita

| 10.6.2022. u 21:17h | Objavljeno u Sport

Na igralištu Športskog centra u Jalžabetu sutra, u subotu, 11. lipnja, u 18 sati, u organizaciji ŽNS-a, a suorganizaciji NK Varteks, odigrat će se finalni susret Kupa Županijskog nogometnog saveza, između branitelja naslova, prvaka Četvrte NL Čakovec - Varaždin, momčadi Bednje iz Beletinca i trećeligaša varaždinskog Varteksa.

Bednja je i lani u finalu igrala protiv trećeligaša i to s Podravinom u Ludbregu, koju su pobijedili 1:0, golom Filipa Holija u 75. minuti i tako drugi put postala pobjednikom županijskog Kupa.

- U finalu nema favorita, iako po mom mišljenju Varteks ima prednost jer su igrali viši rang natjecanja i jače utakmice, a u svojim redovima imaju dva iskusna prvoligaška igrača i uz njih mlade potentne igrače, koji se žele pokazati. U finalu neće biti lako, a odlučivat će detalji. Igrali smo i mi jake utakmice,ali u odnosu na momčad od lani sada je drugačija situacija i u svlačionici nemamo sedam prvotimaca,a svaka čast onima koji su ih zamijenili. Što zbog ozljeda, a što smo poslovnih obaveza u ekipi nisu Bosilj, Kulji, Mašić, Klopotan, Šinjori, Žugec i Daševci, a sve njih imali smo lani u finalu Kupa u Ludbregu - rekao je trener Bednje Saša Paska. Njegov kolega na klupi Varteksa Nikola Goričanec gledao je utakmicu Bednje u Domašincu protiv Dinama.

- Igramo protiv ekipe koja je prvak lige, imaju trenera koji je osam godina kod njih i poznaje ih jako dobro. Momčad im je skup kvalitetnih pojedinaca, ali imaju probleme, koje ćemo pokušati iskoristiti. Nama je najveći problem što nismo u natjecateljskom ritmu, dok Bednja ima taj ritam, mentalitet pobjednika, iskusne igrače koji znaju pobjeđivati, dok mi imamo dosta mladih igrača, koji tek ulaze u seniorski nogomet i u tome vidimo njihovu šansu. U finalu nema favorita, možda je blaga prednost na njihovoj strani jer imaju iskusnije igrače - rekao je Goričanec.