Epilog incidenata u 2. ŽNL: Igrač Podravac Kitra isključen iz nogometa u Hrvatskoj!

VV | 17.9.2020. u 10:50h | Objavljeno u Sport

Nakon što su prošlog tjedna donijete privremene odluke i suspenzije zbog incidenata tijekom utakmica 4. kola Druge županijske nogometne lige u Hrženici i Sesvetama Ludreškim 5. i 6. rujna, jučer su stigle i kazne.

<<FOTO Druga ŽNL: Incident s navijačima u Čičkovini, prekid susreta u Sesvetama L.>>

Podsjetimo, tijekom susreta 4. kola Druge ŽNL, u Hrženici je domaća publika vrijeđala 2. pomoćnog suca kao i glavnog suca čitav susret, a sve to je eskaliralo u 90+1 minuti susreta kada je netko iz domaće publike pljunuo u smjeru 1. pomoćnog suca zbog čega je odstranjen taj dio gledališta.

U Sesvetama Ludbreškim, sukobili su se glavni sudac i igrač s klupe domaće ekipe Podravca Kitra Mario Vuković. Naime, Vuković je nakon rasprave domaćeg trenera i glavnog suca odlučio dati i svoj komentar na suđenje. Sudac je tada tražio od Vukovića da skine marker sa sebe da bi u zapisnik zabilježio kome ide javna opomena. Nakon što je prvotno odbio to učiniti, kasnije je ipak to napravio uz negodovanje, pljuvanje i psovanje glavnog suca koji ga je tada odlučio isključiti. Vuković je na to reagirao tako da je udario glavnog suca otvorenim dlanom u predjelu jagodične kosti lica, neposredno ispod oka. Sudac je tada, u 37. minuti, prekinuo susret.

ŽNS Varaždin je jučer objavilo odluke o događajima na ta dva susreta. U slučaju incidenata u Hrženici, klub Radnički se kažnjava s 3 utakmice zabrane igranja na igralištu u Hrženici, a svoje utakmice će morati organizirati najmanje 10 kilometara od Hrženice. Nadalje, klub se kažnjava s novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna. Igrači Radničkog Goran Kare i Dario Štabi se kažnjavaju sa 6 šest mjeseci zabrane vršenja svih funkcija u nogometu i malom nogometu. Tajnik kluba Zvonko Grgek se kažnjava s 2 utakmice zabrane vršenja svih funkcija te novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna, dok se predsjednik kluba Dragec Picek kažnjava sa 6 mjeseci zabrane vršenja svih funkcijau nogometu.

U slučaju incidenta u Sesvetama Ludbreškim, Mario Vuković, igrač Podravca Kitra, se kažnjava s isključenjem iz nogometne organizacije HNS-a, što znači da neće moći igrati ili obavljati funkciju unutar nekog kluba diljem Hrvatske. Trener Podravca Kitra Željko Vagjunec se kažnjava sa šest mjeseci zabrane vršenja svih funkcija u nogometu imalom nogometu, a klub se kažnjava i s novčanom kaznomu u iznosu od 3.000 te oduzimanjem dva boda.

Svi kažnjeni imaju pravo osam dana na žalbu od objave ove odluke 16. rujna, a kazne počinju trajati službeno s datumom 7. rujna 2020.