Enesu Gariboviću pojedinačno srebro i ekipna bronca u Beogradu

| 10.10.2016. u 08:55h | Objavljeno u Sport

Član seniorske karate reprezentacije Hrvatske i najbolji sportaš grada Varaždina Enes Garibović, potvrdio je odličnu formu uoči Svjetskog prvenstva u karateu, koje će se krajem mjeseca održati u austrijskom Linzu.

Kao član seniorske reprezentacije, na vrlo jakom međunarodnom turniru u Beogradu, osvojio je pojedinačno srebro, te ekipnu broncu. U pojedinačnoj konkurenciji Garibović je, nakon tri pobjede u eliminacijama, stigao do finala u kategoriji seniora do 75 kilograma, gdje je bolji bio Nemanja Brašanac iz Crne Gore.

U ekipnoj konkurenciji, s dvije pobjede i jednim porazom, Hrvatska muška seniorska reprezentacija osvojila je brončano odličje. U sastavu ekipe bili su: Anđelo Kvesić, Zvonimir Živković, Ivan Kvesić, Enes Garibović i Ivan Martinac.Reprezentaciju je vodio izbornik reprezentacije i trener Karate kluba Varaždin Esad Garibović.

Trofej Beograda okupio je prvog dana natjecanja šestotinjak karatistica i karatista iz stotinjak klubova odnosno nacionalnih karate saveza. Pred seniorskom reprezentacijom sam je završetak priprema za SP u Linzu.