Enes i Esad Garibović laureati Hrvatskoga karate saveza Foto: Martin Novosel

Enes i Esad Garibović laureati Hrvatskoga karate saveza

vv | 22.12.2023. u 08:25h | Objavljeno u Sport

Muški članovi najpoznatije varaždinske karate obitelji, sin Enes Garibović i tata mu Esad Garibović, primili su nova velika priznanja za svoje sportske uspjehe na međunarodnoj sceni. Na završnoj svečanosti Hrvatskoga karate saveza u zagrebačkom Hotelu International ovaj je dvojac iz Karate kluba Varaždin primio plakete za iznimne rezultate u aktualnoj godini na odmaku, u kojoj su održano i Europsko i Svjetsko prvenstvo kao i Europske igre.

Podsjetimo, Enes Garibović je u ožujku 2023., na Europskom seniorskom prvenstvu u Španjolskoj, osvojio srebro u kategoriji borbe seniori -84 kg te ekipnu broncu s hrvatskom muškom seniorskom reprezentacijom u sastavu: Garibović, I. Kvesić, A. Kvesić, Živković, Martinac, Bunjevac i Mrvičić.

Enesu je ovo pojedinačno srebro bila treća uzastopna medalja na seniorskim europskim prvenstvima (EP 2021. bronca seniori -75kg, EP 2022. srebro seniori -84kg, EP 2023. srebro seniori -84 kg), a s ekipom ima osvojene ukupno četiri medalje na europskim seniorskim prvenstvima (zlatno odličje 2021. godine i bronce 2017., 2019. te ove 2023. godine).

Trener Karate kluba Varaždin i nacionalni trener seniorske karate reprezentacije Hrvatske, Esad Garibović, dobio je također priznanje od HKS-a za izuzetan trenerski doprinos u ostvarenju međunarodnih rezultata u 2023. godini. Priznanja je dobitnicima uručio Davor Cipek, predsjednik Hrvatskoga karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije.