Enes Garibović na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja u Čačku

Enes Garibović zlatni na međunarodnom karate turniru Zlatni pojas Čačka

| 30.3.2021. u 08:39h | Objavljeno u Sport

U Čačku je održan međunarodni karate turnir „Zlatni pojas Čačka“. Turnir je okupio predstavnike reprezentacija Hrvatske, Crne Gore, BiH-a, Srbije, Bugarske, Brazila, Japana, Filipina, Finske, Grčke i Gvatemale.
U sastavu reprezentacije Hrvatske bio je član Karate kluba Varaždin, Enes Garibović, koji je nastupio u kategoriji seniori do 75 kg.

Sistem natjecanja bio je grupni, natjecatelji su podijeljeni u grupe i bore se svaki sa svakim u grupi. Garibović je u svojoj grupi u četiri odrađene borbe ostvario četiri pobjede, pobjedivši u prvoj borbi predstavnika Srbije 2:0, u drugoj borbi predstavnika Crne Gore 2:1, u trećoj borbi predstavnika Japana 2:1 te u četvrtoj borbi predstavnika Bugarske 1:0. S ostvarene četiri pobjede Garibović se plasirao u finale, gdje je bio bolji od predstavnika Srbije rezultatom 1:0 i time osvojio zlatnu medalju u kategoriji seniori do 75 kg.

Ovaj turnir bio je dio pripremnog perioda seniorske karate reprezentacije Hrvatske za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati krajem svibnja ove godine u Poreču.