Enes Garibović zlatni na 7. međunarodnom Zagreb karate Kupu

| 10.9.2018. u 20:32h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je održan međunarodni karate turnir „Zagreb Karate Cup“ pod organizacijom Zagrebačkog karate saveza. Turnir je okupio 622 natjecatelja iz 77 klubova iz 10 zemalja: Belgije, Novog Zelanda, Mađarske, Rusije, Slovenije, Slovačke, Italije, Crne Gore, BiH-a i Hrvatske.

Za Karate klub Varaždin nastupio je Enes Garibović. koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 75 kilograma. U 1. kolu pobijedio je reprezentativca Albanije rezultatom 3:0. U 2. kolu svladao je Martinca iz KK Hercegovina Zagreb s 1:0, u polufinalu je pobijedio predstavnika BiH-a rezultatom 1:0, a u finalnom meču Enes Garibović je pobijedio Baždara iz KK Samobor rezultatom 3:1 te osvojio zlatnu medalju.

Ovo je bio odličan pripremni turnir za nadolazeća natjecanja Premier Lige, gdje će Enes sakupljati bodove za Olimpijske Igre Tokyo 2020. Sljedeći nastup očekuje ga na Premier Ligi u Berlinu, od 14. do 16. rujna, a Enesa je kroz natjecanje vodio trener Karate kluba Varaždin i izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske Esad Garibović.