Enes Garibović (drugi s lijeva) po prvi je puta nastupio na seniorskom EP-u

Enes Garibović zaustavljen u osmini finala na seniorskom EP-u

| 6.5.2016. u 09:18h | Objavljeno u Sport

Enes Garibović okončao je u osmini finala svoj nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u karateu u francuskom Montpellieru. Na svom prvom natjecanju u seniorskoj konkurenciji, 20-godišnji Varaždinac izgubio je od danskog predstavnika Jonasa Pallesena, rezultatom 2:0.

- Protivnik mi je bio iskusan Danac, iskreno nisam baš zadovoljan svojim nastupom, mislim da nisam pokazao sve što znam. Pallesen je odličan borac, pokazao je više od mene i njegova je pobjeda zaslužena, presudile su godine na njegovoj strani - prokomentirao je svoj prvi nastup na seniorskom EP-u Enes Garibović, uz ipak malu dozu sportskog žala, sasvim sigurno i zato što mu je ždrijeb ponudio priliku da, u slučaju pobjede nad Pallesenom, u 2. kolu (osmini finala) stane nasuprot velikom talijanskom karatistu Luigiju Busi, uz Azarbejdžanca Aghayeva najvećem favoritu za naslov europskoga prvaka. Ovaj je put šansa propuštena.

- Sve u svemu, bilo je ovo jedno veliko iskustvo, motiv za daljnji rad. Naravno, do kraja sezone ima još dosta turnira, očekuje me i Balkansko prvenstvo, Europsko prvenstvo u veljači 2017., za što ću se pripremati – zaključio je Enes Garibović.