Enes Garibović uoči nastupa na SP-u: Vjerujem da mogu osvojiti medalju, ali se time ne opterećujem

| 24.10.2023. u 08:59h | Objavljeno u Sport

Od 23. do 29. ovoga mjeseca glavni grad Mađarske domaćin je Svjetskog prvenstva, na kojem će, kao član hrvatske reprezentacije, nastupiti i član Karate kluba Varaždin Enes Garibović (27), koji će se natjecati pojedinačno i ekipno u kategoriji do 84 kilograma.

Na šestodnevnoj svjetskoj smotri u Mađarskoj sudjeluje više od tisuću natjecatelja iz 113 zemalja. Garibović će to biti treći nastup na seniorskom Svjetskom prvenstvu. U Linzu 2016. godine zaustavljen je u osmini finala, a u Dubaiju 2021. godine stigao je do 3. kola.

- Pojedinačni nastupi počinju danas i jedva čekam da prvenstvo počne. Posljednja tri europska prvenstva bila su uspješna za mene jer na svakom od njih osvajao sam medalje. S obzirom na to da je Europa najjači kontinent u karateu, u svakoj kategoriji, na zdravim se nogama nadam i svjetskoj medalji. Naravno, trebat će i doza sportske sreće budući da nas očekuje dosta mečeva jer prema posljednjim informacijama sedamdesetak je prijavljenih boraca u mojoj kategoriji i trebat će odraditi dosta mečeva da bi se došlo do borbe za medalje, ali vjerujem da mogu. Pokazao sam to i na europskim prvenstvima, kao i na turnirima svjetske lige. Vjerujem da mogu osvojiti medalju, ali se time ne opterećujem. Ići ću poen po poen, borbu po borbu - naglasio je Garibović.