Enes Garibović srebrni na Grand Prixu Croatia u Samoboru

| 22.1.2023. u 16:54h | Objavljeno u Sport

Andjelo Kvesić pobjednik je medjunarodnog karate turnira Grand Prix Croatia, koji se u Samoboru održava 31. put, dok je član Karate kluba Varaždin Enes Garibović osvojio drugo mjesto.

Unatoč visokoj temperaturi Kvesić je ostvario šest uspješnih mečeva, pritom ne izgubivši ni jednu borbu. Na osnovu prve tri kvalifikacijske izborio je plasman među najbolja četiri. U tome su još uspjeli Enes Garibović i Jakov Bunjevac, te Srbin Ljubiša Marić.

U finalnoj seriji u kojoj su se borili "svatko sa svakim" Andjelo je ostvario jednu pobjedu, a uz dva remisa to je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu na seniorskom turniru.

Bez pobjednika, ali i bodova završili su Kvesićevi mečevi protiv Garibovića i Marića, a Jakova Bunjevca pobijedio je s 3-1.

Drugo mjesto osvojio je Enes Garibović. Imao je pobjedu, remi i poraz, isto kao i Ljubiša Marić, ali je srebro osvojio zbog bolje bodovne razlike (5-3 Garibović, 3-4 Marić).

Marić je naime svladao Garibovića (3-3) na senshu ili prvi početni bod, ali je Garibović bio bolji od Jakova Bunjevca s 2-0.

Na trodnevnom turniru koji završava danas u katama i borbama u raznim dobnim kategorijama nastupa ukupno 1733 natjecatelja iz 24 zemlje.