Enes Garibović s hrvatskom reprezentacijom putuje na Europsko prvenstvo u Španjolskoj

| 20.3.2023. u 12:08h | Objavljeno u Sport

Hrvatska karate reprezentacija putuje na EP u Španjolsku, gdje će se od srijede do nedjelje održati natjecanja u katama, borbama i parakarateu.

Na prošlom EP u danas nažalost razrušenom turskom gradu Gaziantepu Hrvatska je osvojila četiri odličja. Zlatni su bili hrvatska ženska vrsta u borbama (Mia Greta Zorko, Lea Vukoja, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak) i Andjelo Kvesić (+84 kg).

 Enes Garibović prije godinu dana na EP u Turskoj bio je srebrni u kategoriji do 84 kilograma.

- Na EP u Poreču bio sam brončani, prošle godine srebrni. Volio bih upotpuniti tu kolekciju sa zlatom, ali za sad to su želje. Ne razmišljam o tome, već samo o svom nastupu što sam se pripremao s kolegama iz reprezentacije - rekao je Garibović.

 "Očekivanja su velika... Branimo zlato od prošle godine. Spremale smo se dugo za ovo. Mislim da smo spremne. Kad dođe dan, pokazat ćemo sve što znamo i mislim da će to dobro na kraju završiti", istaknula je u ime ženske reprezentacije u borbama Mia Greta Zorko.

 "Branim titulu prvaka Europe. Dat ću sve od sebe da opet to napravim, ponovim... Imam već dovoljno godina, iskustva. Pokušat ću maksimalno uživati u tome svemu, u tim mečevima. Uz malo sreće mislim da će to biti jako dobro", istaknuo je Anđelo Kvesić, europski prvak u teškoj kategoriji.

 Na europskom prvenstvu u Guadalajari sudjelovat će 26 hrvatskih natjecatelja plus četiri u parakarateu, a očekuje se nastup karatista iz 48 zemalja.