Enes Garibović pobijedio u dva kola Premier lige - German open 2017.

| 11.9.2017. u 11:47h | Objavljeno u Sport

Tijekom vikenda u Leipzigu je održana German Open Premier League, za najbolje karatiste svijeta. Nastupilo je 1400 seniora i seniorki u težinskim kategorijama. Ova Premier Liga izuzetno je važna jer se na njoj osvajaju bodovi za što bolju startnu poziciju od 2018. godine za plasman na Olimpijske Igre 2020.godine u Tokiju.

Nastupila je i hrvatska reprezentacija u kojoj je bio i varaždinski karatist Enes Garibović. U prvom kolu, kategorije seniori do 75 kilograma, svladao je grčkog predstavnika Dovasa Aristogenisa rezultatom 3:0. U 2. mu je kolu suparnik bio Amerikanac Thomas Scott, koji je prvi na svjetskoj rang listi u kategoriji seniora do 75kg.

Do druge minute borbe rezultat je bio neriješen da bi Enes atraktivnom nožnom tehnikom Ushiro mawashi geri poentirao i dobio borbu rezultatom 3:0. Pobjedom nad svjetskim brojem 1, Enes je dobio pljesak cijele dvorane. U 3. kolu čekao ga je predstavnik Kineskog Taipeija koji je izbjegavao borbu pa su suci tri puta dodijelili kazne i jednome i drugome za neaktivnost, da bi prilikom jednog povlačenja za kimono, pri rezultatu 0:0, Enes Garibović dobio i četvrtu kaznu,a time i diskvalifikaciju.

I s ovim borbama u tri kola Garibović je dobio znatne bodove pa će se sigurno dići više na rang listi u seniorima. Idući nastup je za dva tjedna na idućoj Premier Ligi u Istanbulu gdje će hrvatsku karate reprezentaciju voditi izbornik Esad Garibović.