Esad Garibović više nije hrvatski izbornik tako da neće moći tijekom borbi pomagati svom sinu, hrvatskom reprezentaticu Enesu

Enes Garibović otputovao na EP u Guadalajaru, ovaj put bez izbornika i oca Esada

| 26.3.2019. u 10:49h | Objavljeno u Sport

Hrvatska karate reprezentacija s optimizmom dočekuje Europsko prvenstvo, kojem će od četvrtka do nedjelje domaćin biti španjolski grad Guadalajara, 50-tak kilometara udaljen od Madrida.

Uz aktulanog svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji (-84 kg) Ivana Kvesića, koji je na prošlom EP-u u Novom Sadu osvojio i srebrnu medalju, u reprezentaciji je i Varaždinac Enes Garibović, koji će osim u ekipnom nastupiti i u pojedinačnom natjecanju, u kategoriji do 75 kilograma.

- Izborna natjecanja i pripremne turnire odradili smo vrlo dobro, imamo odličnu, složnu ekipu i nadamo se najboljem - rekao je Enes Garibović. Hrvatska je na ovo prvenstvo otputovala bez klasičnog izbornika.

Nakon što je u protekle gotovo tri godine tu funkciju uspješno obnašao Varaždinac Esad Garibović, a pod čijim se vodstvom reprezentacija bez medalje nije vraćala niti s jednog velikog natjecanja, novo vodstvo Hrvatskog karate saveza pod vodstvom predsjednika Davora Cipeka, odlučilo se za promjene pa će uz karatiste biti peteročlana trenerska komisija u kojoj nema dosadašnjeg, sada već bivšeg izbornika Esada Garibovića

Cipek je izrazio žaljenje što karate nije uvršten u program Olimpijskih igara u Parizu 2024, ali uz nadu kako će se nakon Tokija taj sport ubrzo ponovno vratiti u program Ljetnih olimpijskih igara.