Enes Garibović osvojio naslov prvaka Hrvatske na seniorskom PH u Rijeci Foto: Jan Mastrović / Hrvatski karate savez

Enes Garibović osvojio naslov prvaka Hrvatske na seniorskom PH u Rijeci

| 29.3.2022. u 10:23h | Objavljeno u Sport

Član Karate kluba Varaždin Enes Garibović osvojio je naslov prvaka u borbama u kategoriji do 84 kilograma na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u karateu, koje je održano u Rijeci.

U atletskoj dvorani na Kantridi održana su natjecanja u borbama i katama, a sudjelovalo je 140 natjecatelja iz 48 klubova.

Nakon četiri dobivene borbe, redom pobjede nad Mrvičićem (KK Hrvatski dragovoljac), Rukavinom (KK Mladost Ivanić Grad), Rešetarom (KK Zamet) i u finalu nad Lazarom (KK TAD Rijeka), Enes Garibović osvojio je titulu prvaka Hrvatske, ukupno do sada šestu titulu seniorskog prvaka Hrvatske.

Ove godine promijenio je težinsku kategoriju, te je prvi puta nastupio na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji seniori -84 kilograma.

Prvenstvo Hrvatske bilo je ujedno i jedno od natjecanja koje se boduje za izbor reprezentativaca i njihov nastup na predstojećem Europskom prvenstvu u Turskoj.

U katama naslove su obranili Matija Relić i Sara Malčec, KK Princ u ekipnoj muškoj, te KK Hrvatski dragovoljac u konkurenciji djevojaka.

U borbama učinili su to Anđelo Kvesić (+84 kg), osmi put uzastopno osvojivši naslov seniorskog prvaka Hrvatske, te Ines Grdenić (-50 kg) i Sadea Bećirović (-68 kg).

Ostali osvajači naslova prvaka Hrvatske u borbama su: Ema Sgardelli (-55 kg), Petra Nuić (-61 kg), Lucija Lesjak (+68 kg), Noa Rumenjak (-60 kg), Stjepan Štimac (-67 kg), Dino Šimunec (-75 kg) i Enes Garibović (-84 kg).