Enes Garibović (četvrti s desna) je današnjem osvajanju brince pridodao pobjedu nad aktualnim europskim seniorskim prvakom u teškoj kategoriji

Enes Garibović osvojio ekipnu broncu na seniorskom EP-u u karateu u Turskoj

| 7.5.2017. u 13:50h | Objavljeno u Sport

Nakon što je u pojedinačnom dijelu varaždinski karatist Enes Garibović na 52. Europskom seniorskom prvenstvu u karateu, u turskom gradu Kocaeliju, u kategoriji do 75 kilograma zaustavljen u 1. kolu od Madjara Gabora Harspatakija, Enes je osvojio je brončanu medalju u ekipnom dijelu natjecanja.

- U borbi za broncu pobijedili smo Italiju, pri čemu smo vrhunski odradili mečeve. Ja sam u svojem meču pobijedio aktualnog europskog seniorskog prvaka u teškoj kategoriji(+84kg) Talijana Simone Marina rezultatom 8:0, što je automatski prekid borbe, Pobjede su još ostvarili Ivan i Anđelo Kvesić, čime smo osvojili broncu, rezultatom 3:1 u pobjedama protiv Italije. Šteta za pojedinačni nastup na EP-u, neočekivano sam izgubio, iako kažu svi da sam bio bolji u meču, ali bitno da je na kraju svega medalja tu - naglasio je Enes Garibović u javljanju za naš portal iz Turske.