Osvojio zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji i u ekipnoj konkurenciji Foto: LIGO

Enes Garibović osvojio dva zlata na Europskim sveučilišnim igrama

| 15.7.2016. u 13:04h | Objavljeno u Sport

Član Karate kluba Varaždin i Hrvatske reprezentacije, Enes Garibović je nastupio na Europskim sveučilišnim igrama koje se održavaju u Rijeci i Zagrebu od 12. do 25. srpnja i osvojio dvije zlatne medalje za Sveučilište Zagreb.

U ekipnom dijelu, karate ekipa Sveučilišta Zagreb pobjedila je Sveučilište Tuzle predajom ekipe Tuzle, zatim su drugi meč pobjedili ekipu Sveučilišta Istanbul, dok u finalu osvajaju zlatnu medalju pobjedom nad Sveučilištem iz Budimpešte. Garibović je uvelike pridonio pobjedi svoje ekipe, posebice u finalu, kada je u ključnom meču finalne borbe pobjedio predstavnika Budimpešte s visokih 6:0.

Dan kasnije, Garibović je nastupio u kategoriji studenta do 75 kg. U prvom kolu je pobijedio 6:0 predstavnika iz Španjolske, drugo kolo je pobijedio 3:0 protiv predstavnika iz Turske, zatim je u četvrtfinalu ostvario pobjedu 3:0 nad predstavnikom iz Crne Gore da bi u polufinalu s 2:0 nadvisio predstavnika Slovačke te se tako plasirao u finale gdje je pobijedio predstavnika Turske sudačkim preglasavanjem nakon rezultata 3:3.