Enes Garibović nominiran u 72. izboru Sportskih novosti za najboljeg sportaša Hrvatske

Varaždinske vijesti | 12.1.2024. u 10:03h | Objavljeno u Sport

Sportske novosti su objavile popis nominiranih u 72. po redu izboru najboljih sportašica, sportaša, ekipa i momčadi u Hrvatskoj za 2023. godinu.

Reprezentativac Hrvatske u karateu, član Karate kluba Varaždin, Enes Garibović našao se na popisu nominiranih u kategoriji najboljih sportaša Hrvatske za 2023. godinu.

Nominaciju je zaslužio osvajanjem srebrnog odličja u kategoriji borbe seniori -84 kg na Europskom prvenstvu u Španjolskoj u ožujku 2023.

Enesu Gariboviću je ovo pojedinačno srebro bila treća uzastopna medalja na seniorskim Europskim prvenstvima (EP 2021. bronca seniori -75kg, EP 2022. srebro seniori -84kg, EP 2023. srebro seniori -84 kg).

Nominirani u izboru najboljeg sportaša Hrvatske su: Giovanni Cernogoraz (streljaštvo), Ivan Dodig (tenis), Marko Golubić (taekwondo), Enes Garibović (karate), Tin Srbić (gimnastika), Tonči Stipanović (jedrenje), Dino Sinovčić (paraplivanje) i Filip Šačić (hrvanje).

Također, na popisu nominiranih u kategoriji momčad godine nominirana je muška seniorska karate reprezentaciji u sastavu: Garibović, I. Kvesić, A. Kvesić, Bunjevac, Martinac, Živković i Mrvičić koja je osvojila ekipno brončano odličje na Europskom prvenstvu u Španjolskoj u ožujku 2023.

Link na popis nominiranih u 72. izboru Sportskih novosti za najbolje sportaša Hrvatske u 2023. godini:
https://sportske.jutarnji.hr/sn/sport-mix/ostali-sportovi/objavljujemo-kandidate-za-najbolje-sportase-hrvatske-evo-tko-je-u-igri-za-prestizne-nagrade-15405573