Enes Garibović: Nisam nezadovoljan nastupom, ali pamte se samo medalje

Dražen Novosel | 30.10.2023. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Prošlog je tjedna, od utorka do nedjelje, glavni mađarski grad Budimpešta bila domaćin Svjetskog prvenstva u karateu,na kojem je, kao član hrvatske reprezentacije, nastupao i Varaždinac Enes Garibović (27). Natjecao se u kategoriji do 84 kilograma. Bio mu je to treći nastup na seniorskom Svjetskom prvenstvu, a i ovaj je put, kao i 2021. godine u Dubaiju, svoj pojedinačni nastup završio u 3. kolu (u Linzu 2016. godine zaustavljen je u osmini finala).

Četiri pobjede

- Na Svjetskom sam prvenstvu odradio pet mečeva i zabilježio četiri pobjede i samo jedan poraz. Kada se pogleda taj omjer mogu biti zadovoljan, međutim, vratio sam se bez medalje, a to je ono što se gleda i pamti, a ne taj omjer pobjeda i poraza. Otišao sam u Budimpeštu s velikim očekivanjima, pogotovo u pojedinačnom dijelu natjecanja, nakon što sam osvojio odličja na tri posljednja Europska prvenstva, u dobroj sam formi i nedostaje mi svjetska medalja. Imao sam ozljedu stopala prije mjesec i pol dana, ali ona me nije poremetila tijekom natjecanja. Na kraju sam natjecanje završio bez osvojenog odličja, iako ne mogu reći da sam nezadovoljan svojim nastupom na Svjetskom prvenstvu - rekao je uvodno ocjenjujući svoj nastup na Svjetskom prvenstvu Enes Garibović.

U pojedinačnom dijelu natjecanja Garibović je prvo pobijedio Armenca Hayka Karyana s 3-2 i Kuvajćanina Youssefa Mohammada 2-0, ali je uslijedio poraz od predstavnika Kazahstana Daniyara Yuldasheva sa 7-1. Poslije prvog izgubljenog boda Garibović je nastojao preokrenuti rezultat, u čemu ovoga puta nije uspio.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...