Za Enesa Garibovića (desno) ova je godina najbolja u njegovoj karijeri

Enes Garibović godinu završava kao drugi na svjetskoj rang listi

| 18.12.2015. u 09:28h | Objavljeno u Sport

Iza varaždinskog karatista Enesa Garibovića vrlo je uspješna sezona, a godinu završava kao drugoplasirani na rang listi Svjetske karate federacije u kategoriji do 84 kilograma kod mlađih seniora.

Nakon što je sredinom prošlog mjeseca nastupio na Svjetskom prvenstvu i osvojio sedmo mjesto, Enes Garibović i dalje je u samom vrhu svjetskog karatea po rang listi Svjetske karate federacije. Garibović drži drugo mjesto u svojoj kategoriji mlađih seniora do 84 kilograma, s 1098 poena. Prvi na rang listi je svjetski prvak u kategoriji do 84 kilograma Turčin Ugur Aktas s 1488 poena, dok treće mjesto drži Egipćanin Mohamed Ahmad, srebrni s prvenstva svijeta u Indoneziji s 1032 boda.

- Ovo je veliko priznanje za mene, mog trenera i naravno klub koji je uz mene. Svakome je san biti u samome vrhu u svom sportu, tako da ovo drugo mjesto na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji za 2015.godinu je velika čast i poticaj za dalje te isto tako i nagrada za sav trud i rad - rekao je Enes Garibović, koji je u 2015. godini ostvario najbolje rezultate u karijeri.

U veljači je bio srebrni na prvenstvu Europe, na Karate Youth kupu u lipnju ove godine osvojio je zlato, u studenom je na prvenstvu svijeta bio sedmi, a uspješnu sezonu zaključio je osvajanjem ekipnog zlata na Prvenstvu Balkana.

- Godina 2015. je stvarno bila posebna godina u mojoj karijeri, napravio sam svoje najbolje dosadašnje rezultate i iskreno se nadam da će i narednih godina stizati takvi rezultati, ako ne i bolji - zaključio je Garibović.