Enes Gariboić pokazao je da i u seniorskoj konkurenciji može ostvariti zapažene rezultate

Enes Garibović brončani kod seniora na jakom međunarodnom turniru „Venice kup 2015.“

| 25.10.2015. u 19:01h | Objavljeno u Sport

Varaždinski karatist Enes Garibović nastupio je na jakom međunarodnom turniru „Venice kup 2015.“ te osvojio brončanu medalju.  Turnir je okupio 1760 natjecatelja iz 22 države, a po brojnosti i kvaliteti natjecanja, spada među deset najjačih međunarodnih turnira u Europi.

Enes Garibović je nastupio u konkurenciji seniora do 84 kilograma. U prvom kolu pobijedio je 4:2, u drugom slavio diskvalifikacijom protivnika, dok je u trećem kolu bio uvjerljiv sa 6:1. U polufinalu je pak doživio poraz 3:2 da bi u borbi za treće mjesto pobijedio Danca rezultatom 4:0 i time osvojio broncu.

- Zadovoljan sam svojim radom i nastupom na turniru, isprobao sam neke nove taktičke elemente u borbi, tako da sve u svemu, spreman sam i jedva čekam nastup na prvenstvu svijeta -  rekao je Enes Garibović, za kojeg je ova bronca odličan rezultat, pošto je nastupio u seniorskoj konkurenciji te pokazao da je sposoban napraviti velike rezultate i u seniorskoj konkurenciji.

Ovo mu je bio posljednji turnir pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Jakarti koje će se održati 12. do 15. studenog. Enes Garibović će kao član Hrvatske karate reprezentacije otputovati s reprezentativcima i izbornikom Esadom Garibovićem u nedjelju, 8. studenog u Indoneziju. Dotad su u planu završne pripreme za predstojeće SP.