Enes Garibović osvojio je vrijedne kvalifikacijske bodove za Olimpijske igre 2020. godine

Enes Garibović 11. na Karate Premier ligi u Salzburgu

| 9.3.2018. u 10:31h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Salzburgu je održan Karate1 Series A turnir, natjecanje najvišeg svjetskog ranga, na kojem se skupljaju kvalifikacijski bodovi za Olimpijske Igre u Tokyu 2020.

Nastupilo je 1596 seniora i seniorki iz 88 zemalja svijeta. Sudjelovala je i hrvatska karate reprezentacija, u čijem je sastavu bio i varaždinski karatist Enes Garibović, koji je nastupio u kategoriji seniori do75 kilograma, u kojoj se natjecalo 168 boraca. 

U 1. kolu Garibović je pobijedio predstavnika Kazakhstana rezultatom 1:0, u 2. kolu bio je bolji od predstavnika Švedske rezultatom 3:0. U trećem kolu izgubio 1:0 od predstavnika Njemačke, kasnijeg pobjednika turnira,koji ga je povukao u repasaž, u borbe za brončano odličje.

U drugoj borbi repasaža, nakon dinamične borbe, Garibović je izgubio od predstavnika Japana rezultatom 2:2 (prilikom izjednačenog rezultata, pobjedu odnosi onaj tko je prvi napravio bod) čime je varaždinski predstavnik zauzeo 11.mjesto od 168 predstavnika te osvojio vrijedne kvalifikacijske bodove za Olimpijske igre.

Hrvatsku mušku seniorsku karate reprezentaciju vodio je izbornik Esad Garibović.