Emil Milihram danas srebrni i brončani ekipno

| 5.6.2016. u 15:23h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks Emil Milihram i Maja Štimac nastupili su od četvrtka do nedjelje u sastavu hrvatske reprezentacije na utrkama Svjetskog prvenstva u spustu i sprintu na rijeci Vrbas u Banja Luci, u Bosni i Hercegovini

Nakon što je u četvrtak održano  natjecanje u spustu, na stazi dužine 4 500 metara gdje je varaždinski kanuist  Emil Milihram u kategoriji kanu jednosjed C-1 osvojio prvo mjesto i time šesti puta osvojio titulu Svjetskog prvaka, kajakašica Maja Štimac zauzela je 26. mjesto u seniorskoj konkurenciji, iako joj je ovo prva natjecateljska godina među juniorkama.

U vožnjama kanu dvosjeda (C-2) varaždinsko-zagrebačka posada E. Milihram - J. Zonjić zauzela je 11. mjesto, a ženska ekipa u kategoriji C-2, Alba Zoe Grizin i Maja Štimac zauzela je četvrto mjesto.  U petak su održane ekipne vožnje u disciplini kanu jednosjed (3XC-1) u klasičnom spustu gdje je Emil Milihram s kolegama iz Zagreba L.Obadić i T.Lepan zauzeo šesto mjesto, a šesti su bili i u disciplini kanu dvosjed (3XC-2).

U subotu je održano natjecanje u sprintu pojedinačno, na stazi dugoj 350 metara, gdje je Emil Milihram u kategoriji kanu jednosjeda (C-1) ušao u finalnu vožnju koja se vozila u noćnom terminu(21:10 sati) i zauzeo 11. mjesto, a Maja Štimac u kategoriji kajak jednosjeda žene (K-1) zauzela je 26. mjesto, dok je u disciplini kanu dvosjeda (C-2) žene s Albom Zoe Grizin ušla u finale i zauzela 5. mjesto.

Danas su vožene ekipne vožnje u sprintu gdje je Emil Milihram u disciplini 3XC-1 sa I.Gojićem  i T.Lepanom osvojio treće mjesto, te u disciplini 3XC-2 gdje su posade R.Korpes-A.Marenić; E.Milihram-J.Zonjić i L.Obadić-I.Tolić zauzele četvrto mjesto nakon prve bili četvrti, a u drugoj su vožnji popravili rezultat i na kraju su bili drugi tako da Emil Milihram ima i srebrno odličje.