Emerson Žnidarić: Utakmica u Trogiru bila je ključna, ona nam je pokazala da možemo

| 20.12.2021. u 15:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Bolji trenerski debi u Premijer ligi ludbreški rukometni stručnjak Emerson Žnidarić (45) nije mogao poželjeti. Nakon što je dotadašnji trener Damir Turković poslije 7. kola i poraza od Moslavine u Kutini odlučio napustiti klupu Dabrova, uprava GRK Varaždina 1930 je tadašnjem treneru ekipe igrača 2006. godište, a prije toga i kadeta, ukazala povjerenje da preuzme prvu momčad.

Žnidarić, inače vlasnik A trenerske licence, dodijeljenu priliku iskoristio je na najbolji mogući način. Dabrovi su nanizali seriju od četiri pobjede, nakon toga pretrpjeli očekivani poraz u Našicama od Nexea, a pobjedom u posljednjem kolu ove godine u Dubrovniku nad istoimenim domaćinom u odgođenoj utakmici 9. kola, uspjeli su, kolo prije kraja ovog dijela prvenstva, izboriti plasman u željenu Ligu za prvaka.

- Mislim da još nismo ni svjesni što smo napravili, tako dugo dok neće početi Liga za ostanak, u kojoj će se borba za zadržavanje statusa voditi do posljednjeg kola, dok ćemo mi moći mirno raditi i pripremati se za svaki susret bez posebnog pritiska. Bilo kakav korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu bit će veliki uspjeh jer u svlačionici imamo uglavnom domaće igrače. Kada pogledamo prošlogodišnji i ovogodišnji igrački kadar onda ostvarenim rezultatom svi moramo biti zadovoljni i sretni da imamo kvalitetan podmladak - naglasio je Žnidarić.

Opširnije čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti.....