Elitna liga: Derbi kola u Jalžabetu pripao gostima iz Tuhovca nakon što su gubili s 2:0 Foto: Martin Novosel

Elitna liga: Derbi kola u Jalžabetu pripao gostima iz Tuhovca nakon što su gubili s 2:0

vv | 24.3.2024. u 19:18h | Objavljeno u Sport

Danas je najjači ogled 17. kola Elitne lige odigran u Jalžabetu, između istoimenog šestoplasiranog domaćina i trenutno trećeplasiranog Poleta iz Tuhovca. Slavio je gost iz Tuhovca sa 3:2, iako je gubio susret sa 2:0. Jalžabet se kao domaćin bolje snašao u nakon prvih 47 minuta susreta, imali su prednost od 2:0 pogotcima Nikole Šobaka u 17. minuti i Florijana Samboleka u 47. minuti, ali su gosti ipak na kraju preokrenuli susret pogotcima Karla Gredelja u 59. i 74. minuti te Nikole Modrića u 78. minuti susreta.

Mogao je Polet (T) vratiti drugo mjesto na tablici da Bednja nije ostvarila sigurnu domaću pobjedu protiv Razvitka koji ovog proljeća ne uspijeva rušiti favorite kao što su to radili prošle jeseni. Bednja je na domaćem terenu slavila sa 5:2, iako je u jednom trenutku gubila 2:1. Bednja je već od 2. minute susreta vodila sa 1:0 pogotkom Mateusa Diasa da Silve, ali Razvitak je uspješno preokrenuo rezultat u svoju korist pogotcima Alberta Sinanija u 11. minuti i Ivana Vađunca u 20. minuti, da bi nakon toga Bednja napravila svoj preokret pogotcima Valerija Puškadije u 43. minuti, Vinka Horvatića u 57. minuti, Dina Pompera u 61. minuti i Ante Kuljija u 90. minuti susreta. Osim poraza, gosti su od 28. minute igrali bez trenera na klupi jer je Valentin Knapić dobio dvije opomene u 21. i 28. minuti susreta.

Novi Marof je došao do pobjede kod Poleta (C), slavili sus sa 3:0. Već od 9. minute je Mislav Sakač donio 1:0 prednost gostima, dok se potvrda pobjede morala čekati sve do posljednjih 15 minuta susreta kada je Sakač sa svojim drugim golom u 75. minuti povisio na 2:0, a Mateo Zrinski postavio konačnih 3:0 s pogotkom u 81. minuti susreta.

Mladost (M) je gostovala kod Dubravke-Zagorac i slavila sa 2:1. Mladost je u prvom poluvremenu stigla do prednosti od 2:0 pogotcima Margeta Piskača u 8. minuti i Dalibora Soline u 22. minuti susreta, dok je Noa Stančić za domaćina samo ublažio poraz pogotkom u 60. minuti susreta.