Elitna liga: Bednja za jedan gol bolja od Mladosti (M) u susretu s devet pogodaka Foto: Martin Novosel/Ilustracija

Elitna liga: Bednja za jedan gol bolja od Mladosti (M) u susretu s devet pogodaka

| 30.10.2022. u 17:01h | Objavljeno u Sport

Uzbudljiv susret se odigrao u Beletincu u sklopu 11. kola Elitne lige gdje je domaća Bednja s 5:4 svladala Mladost (M). Bednja je povela s 3:0 golovima Filipa Holija u 24.,  Richarada Rodrigues de Paula u 34. i Dominika Božaka u 38. minuti, nakon toga je Marko Kovačić s hat-trickom izjednačio susret pogotcima u 45., 48. i 65. minuti susreta. Ipak, domaćin nakon toga postiže dva nova gola preko Ante Kuljija u 67. i Filipa Holija u 82. minuti za prednost od 5:3, dok je četvrtim pogotkom za Mladost (M) u 85. minuti, Marko Kovačić postavio konačnih 5:4.

Sudac Roman Lacković čak je četiri puta pokazao na bijelu točku, od čega tri puta za goste, koji su u 90. minuti mogli izjednačiti, ali je kazneni udarac Marka Kovačića domaći golman Marin Maglica obranio.

U utakmici visokih tenzija, čak šest igrača i trener domaće momčadi su dobili žute kartone, dok je pet igrača gostiju dobilo također žute kartone. Ovom pobjedom, Bednja se vratila na vrh tablice, nakon što su jučer bili privremeno na trećem mjestu zbog pobjeda Poleta (T) i Nedeljanca.

Jednosmjeran susret igrao se u Gojancu gdje je domaća Plitvica sa čak 6:1 poražena protiv Poleta (C). Gosti su zabili sve golove na susretu. Uz golove Matije Šenkiša u 25., Karla Leskovara u 28., 38. i 80., Marka Vidrača u 31. i Dominika Leskovara u 51., Polet (C) je zabio zgoditak za domaćina autogolom Marka Lukačeka u 75. minuti susreta. Obje momčadi su susret završile s igračem manje. Luka Domjan je za Polet (C) zaradio izravni crveni karton u 61. minuti jer je namjerno igrao rukom kao posljednji igrač obrane s namjerom zaustavljanja prolaza lopte prema praznim vratima, dok je u redovima domaćina zbog dva žuta kartona u 18. i 89. minuti isključen Marko Tkalčec, prvi zbog odgurivanja protivničkog igrača, a drugi zbog preoštrog starta.

Ivančica je gostovala kod Budućnosti i upisala 2:0 pobjedu. Oba gola su pala u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Darko Jagić u 26. minuti te Borna Keča u 43. minuti susreta.