Članovi HK Ludbreg koji su nastupili na turniru u austrijskom Soedingu, nedaleko Graza

Dva zlata i srebro za ludbreške hrvače na Memorijalu Vladislav Mlynek u Austriji

| 20.4.2018. u 12:10h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U austrijskom Soedingu, nedaleko Graza, održan je međunarodni turnir u slobodnom stilu "Memorial Vladislav Mlynek". Turnir je bio organiziran za uzrast mlađih i starijih dječaka i djevojčica, a sudjelovalo je 130 natjecateljica i natjecatelja iz 19 klubova iz  Mađarske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Austrije.

Pod vodstvom trenera Ignaca Horvata i predsjednika kluba Nine Dulikravića, nastupilo je pet ludbreških hrvača. Kod mlađih dječaka natjecali su se Rene Dulikravić, Borna Rajh i Florijan Varović, dok su sestre Sandra i Marta Besek nastupale u konkurenciji starijih djevojčica.

Rene Dulikravić je u kategoriji do 31 kilogram sa tri pobjede osvojio prvo mjesto. Borna Rajh je s 2 poraza i 1 pobjedom ostao bez medalje, zauzevši 5. mjesto, dok je Florijan Varović bio 2., s tri pobjede i jednim porazom.

Marta Besek bila je prva s dvije pobjede i jednim porazom, a u borbi za zlato maestralno je pobjedila srpsku reprezentativku Petru Velez. Sandra Besek ovaj put nije uspjela doći medalje te je s 1 pobjedom i 3 poraza završila na 4. mjestu.