Dva naslova za Tihanu Vusić i Juricu Kavrana u Zagrebu

| 13.11.2016. u 10:25h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je održan međunarodni bodovni turnir u sportskom plesu, u organizaciji SPK Harmony i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Na turniru su među 75 parova nastupila i četiri sportsko- plesna para iz SPK Varaždin, te su ostvarili odlične rezultate.

U kategoriji Starija mladež (16 do 18 g. starosti)  najvišeg kvalitativnog razreda B, sportsko- plesni par Tihana Vusić i Jurica Kavran, bili su najbolji i briljirali u obje discipline, standardnih (ST) i latinsko-američkih plesova (LA), te zasluženo osvojili oba naslova i zlatne medalje organizatora.

U kategoriji Odrasli, natjecali su se Anja Topolovec i Vedran Sraga, te su u standardnim plesovima nastupili u najvišem kvalitativnom razredu AI i osvojili srebrnu medalju, uz vrlo mali zaostatak za pobjednikom, a odlučivala je doslovno jedna ocjena sudaca.

U latinsko-američkim plesovima u svojem posljednjem nastupu u kvalitativnom razredu B, vrhunski su odradili nastup i osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju. Ovim pobjedom ostvarili su bodovni prag i prešli u viši kvalitativni razred A.

Na ovom turniru nastupili su i najmlađi parovi SPK Varaždin: Lucia Čalopek i Marko Bošnjaković u starosnom razredu Osnovci (10 i 11 g. starosti), osvojili su prva mjesta i zlatne medalje i u ST plesovima i u LA plesovima.

U starosnom razredu Mlađa mladež (12 i 13 g. starosti) nastupili su Sara Vugrek i Mislav Putarek, te osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju u ST plesovima i prvo mjesto i zlatnu medalju u LA plesovima. Oba para su ovim rezultatima ostvarili prijelaz u viši kvalitativni razred D2.

Time su plesači SPK „Varaždin“ očekivano nastavili s odličnim nastupima, a s natjecanjima nastavljaju već za dva tjedna također na turniru u Zagrebu.