Dva naslova prvaka Hrvatske i dvije bronce ludbreškim hrvačima na državnom prvenstvu

| 2.11.2023. u 13:45h | Objavljeno u Sport

Na nedavnom Prvenstvu Hrvatske u hrvanju U-13, za djevojčice i dječake u slobodnom stilu, koje je održano u Sesvetskom Kraljevcu, u konkurenciji od 180 natjecateljica i natjecatelja iz 22 hrvatska kluba, nastupilo je šestero članova Hrvačkog kluba Ludbreg, koji su osvojili dva naslova prvaka Hrvatske i dvije brončane medalje.

Prvaci države postali su Lana Horvat do 60 kilograma i Donat Ledenko u kategoriji do 49 kilograma. Horvat je naslov osvojila kroz četiri zahtjevne borbe, a osobito se to odnosi na finale protiv protivnice iz koprivničke Podravke, gdje se pobjednik nije znao do posljednjih trenutaka.

Donat je do zlata u kategoriji do 49 kilograma došao vrlo uvjerljivo, ne prepustivši u četiri borbe svojim protivnicima ni jedan tehnički bod, a osim polufinalne borbe koja je završila rezultatom 7:0, sve su druge završavale prije vremenskog isteka borbe, tušem ili tehničkom superiornošću.

Monika Havaić je na ovom prvenstvu došla do svoje prve "velike" medalje, pobijedivši u kategoriji do 44 kilograma, tri od četiri borbe, a jedini je poraz doživjela je u polufinalnoj borbi koja je također mogla otići u njenu korist, da nije bilo greške koja je presudila da je protivnica "tušira".

Najviše je iznenadio Martin Horvat, koji s tek 11 godina došao do bronce s tri atraktivne pobjede u kategoriji do 40 kilograma, a jedini je poraz doživio je u polufinalu od iskusnijeg hrvača iz Petrinje.

Od članova HK Ludbreg na državnom su prvenstvu još nastupili Jakov Havaić do 54 kg te Franko Kern do 44 kg. Obojica su izgubili svoje borbe u prvim kolima, a s obzirom na to da njihovi protivnici nisu prošli do finala, za njih nije bilo više mogućnosti da se bore za medalje.

Treba ipak reći da je i kod njih vidljiv napredak pa se i od njih uskoro očekuju medalje. Hrvače Ludbrega vodili su treneri Krešo i Ignac Horvat.