Đurasekov povijesni rezultat za hrvatski biciklizam na Tour de Franceu

| 21.7.2016. u 09:14h | Objavljeno u Sport

Varaždinski biciklist Kristijan Đurasek, član talijanske momčadi Lampre Merida jučerašnju je 17. etapu na Tour de Franceu završio na četvrtom mjestu i tako postao najbolje plasirani hrvatski biciklist na jednoj od dionica ove renomirane utrke.

Malo je nedostajalo da Đurasek završi i na postolju 17. etape, ali je zaostao šest sekundi za najboljim penjačem na Touru Poljakom Rafalom Majkom. Jučerašnja 17. etapa vozila se od  Bernea do Finhaut-Emossona, a bila je dužine 184,5 kilometra.

Prvo je mjesto osvojio Rus Ilnur Zakarin, a Đurasek je došao na cilj kao četvrti, sa zaostatkom od minute i 32 sekunde. Varaždinski biciklist bio je dio bijega 14 vozača, koji su veći dio utrke bili u vodstvu, a zajedno su došli i do vrha teškog uspona Col de laForclaz. Onda je uslijedio spust od 18 kilometara i osipanje skupine.

Zahvaljujući jučerašnjem četvrtom mjestu u 17. etapi Đurasek je u ukupnom poretku sa 71. skočio na 51. mjesto u ukupnom poretku sa zaostatkom od sat 43 minute i 35 sekundi za vodećim Cristopherom Froomeom.