Dudek i Pokos spremne za pojedinačno Prvenstvo Hrvatske Foto: Ilustracija

Dudek i Pokos spremne za pojedinačno Prvenstvo Hrvatske

| 29.7.2019. u 15:44h | Objavljeno u Sport

Na Stadionu Sloboda u Varaždinu 31. srpnja i 1. kolovoza održat će se važno i atraktivno dvodnevno sportsko događanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniore i seniorke kao, više nego dobra, uvertira nadolazećem Ekipnom prvenstvu Europe u atletici, koje će se u Varaždinu održati 10. i 11. kolovoza, što će nakon 30 godina u naš grad vratiti atletiku na velika vrata.

Prvenstvo Hrvatske bit će izborno natjecanje za nadolazeće Ekipno prvenstvo Europe, a održat će se pod istim uvjetima kao i Europsko prvenstvo. Stoga će to biti odlična prilika da sportaši i gledatelji dožive stadion u novom vrhunski opremljenom i obnovljenom izdanju u što je uloženo 2 milijuna kuna.

Na natjecanju će nastupiti i Kristina Dudek, dugogodišnja članica hrvatske atletske reprezentacije i Atletskoga kluba „Sloboda“ iz Varaždina, koja iza sebe ima uspješno odrađena brojna međunarodna i domaća natjecanja, a dva puta je i proglašena najboljom sportašicom Grada Varaždina.

Spremna sam za državno natjecanje i to nam je najvažnije natjecanje ove sezone, koje nam je izborno za europsko natjecanje. Trčat ću 400 i 200 metara, a 400 metara je moja primarna disciplina i dat ću sve od sebe jer očekujem najbolje rezultate ove sezone. Ekipno natjecanje nam je izborno i trebala bih trčati jer trenutno imam prvi rezultat sezone, ali moram dobro odraditi trku jer prve 4 idu na ekipno – kazala je Kristina

Osim Kristine, svoj obol natjecanju dat će i Lucija Pokos, također iz Atletskog kluba „Sloboda“, aktualna najbolja sportašica Grada Varaždina, koja je taj naslov također osvajala dva puta. Ona je trenutno najbrža Hrvatica i jedna od najbržih europskih trkačica.

Pred nama su zadnja dva natjecanja za ljetnu sezonu i pripreme su u tijeku. Sezona nije baš kakvu sam očekivala jer sam se ozlijedila pa me to malo unazadilo, ali nadam se da ću se na državnom prvenstvu plasirati što bolje. Ukoliko ću biti prva u jednoj od disciplina, onda ću svakako osigurati svoj nastup u reprezentaciji ili ako ću biti među prvih četiri na 100 metara onda ću biti u štafeti 4 puta 100 – rekla je Lucija koja će nastupati u disciplini 100 i 200 metara.

I za kraj, Lucija i Kristina pozivaju Varaždince da dođu na državno i europsko prvenstvo podržati domaće snage kako bi što bolje odradile svoj dio natjecanja na domaćem terenu u jakoj konkurenciji atletičara iz brojnih zemalja.Natjecanja na Državnom prvenstvu i u srijedu, 31. srpnja, i četvrtak, 1. kolovoza, na stadionu „Sloboda“ u Varaždinu počet će u 16.30 sati, s tim da natjecanja u skakanju s motkom i u bacanju kladiva oba dana počinju već sat ranije.