Druga ŽNL: Na utakmicu obje ekipe došle s istim bojama hlačica i dokoljenica Foto: Ilustracija/Pixabay

Druga ŽNL: Na utakmicu obje ekipe došle s istim bojama hlačica i dokoljenica

vv | 15.10.2024. u 13:04h | Objavljeno u Sport

Proteklog vikenda je u Drugoj ŽNL došlo do zanimljive situacije na nedjeljnoj utakmici 9. kola između Čeva i Poljoprivrednika. Na sastanku je pred utakmicu uočeno da domaćin i gost imaju iste boje hlačica i dokoljenice (štucne), plave boje.

Naime, prema Propozicijama seniora Druge ŽNL natjecateljske 2024./25. godine, članku 23. "Momčadi na jednoj utakmici ne mogu nastupiti u dresovima i čarapama iste ili slične boje. Ako su dresovi ili čarape iste ili slične boje, dresove ili čarape će promijeniti gostujuća momčad, ukoliko domaća momčad nastupa u dresovima ili čarapama prijavljene boje. U slučaju da gostujuća momčad nema dresove ili čarape drugačije boje, domaća momčad dužna je posuditi dresove ili čarape gostujućoj momčadi."

Ipak, došlo je do komplikacije jer domaći predstavnik nije mogao posuditi svoju opremu drugačije boje koja im je ostala doma, a gostujuća momčad je konstatirala da su na susret došli misleći da će domaćin nastupiti u žutim dokoljenicama na susretu. Obzirom da nije bilo moguće osigurati opremu druge boje, sudac je na kraju dozvolio da se igra u (is)tim bojama, stoji u zapisniku susreta.