Druga strana priče: Neka se objave snimke s utakmice Radničkog i Zadrugara Foto: Arhiva/VV

Druga strana priče: Neka se objave snimke s utakmice Radničkog i Zadrugara

VV | 28.9.2020. u 08:50h | Objavljeno u Sport

Tijekom susreta 4. kola Druge ŽNL, koji se igrao 5. rujna u Hrženici, domaća je publika prema izvještaju delegata susreta vrijeđala 2. pomoćnog suca kao i glavnog suca čitav susret, a sve to je eskaliralo u 90+1 minuti susreta kada je netko iz publike pljunuo u smjeru 1. pomoćnog suca zbog čega je odstranjen taj dio gledališta.

Radnički je zbog incidenata na tom susretu odlukom ŽNS-a Varaždin kaznio s 3 utakmice zabrane igranja na igralištu u Hrženici, kao i s novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna. Igrači Radničkog Goran Kare i Dario Štabi su se kaznili sa 6 šest mjeseci zabrane vršenja svih funkcija u nogometu i malom nogometu. Tajnik kluba Zvonko Grgek se kaznio s 2 utakmice zabrane vršenja svih funkcija te novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna, dok se predsjednik kluba Dragec Picek kaznio sa 6 mjeseci zabrane vršenja svih funkcijau nogometu. Dragec Picek je nedavno podnio ostavku na poziciji predsjednika.

No, iz bliskih izvora kluba iz Hrženice se javlja suprotna strana priče koja negira neke detalje iz tog susret i smatra odluke ŽNS-a Varaždin neutemeljenima.

- Utakmica je tekla svojim tokom i događale su se sudačke greške tokom cijele utakmice, na obje strane. Zanemarive. Onda kod rezultata 2:1 za Radnički, glavni sudac uz pomoć drugog pomoćnog suca, uzima glavnu ulogu te dosuđuje 11 metara za goste, da bi u sljedećoj akciji odbio dosuditi čisti jedanaesterac za domaće i to nije bilo dovoljno nego je još pokazao crveni karton domaćem igraču jer mu je prigovorio što to radi sa utakmice - kaže izvor blizak klubu koji je želio ostati anoniman.

- Tom nizu loših odluka na štetu domaćina nije kraj. Drugi pomoćni sudac na očigledno zaleđe ne diže zastavicu te iz tog napada dolazi do kornera iz kojeg se postiže pogodak za goste. A prije tog kornera, dolazi do pljuvanja prvog pomoćnog suca iz dijela tribina gostiju. Po medijima se iznose neke neistine na štetu NK Radničkog i nekoliko igrača i članova uprave kluba. Sada još zamislite koliko štete je nanio sudac što se tiče financija. Tri boda minusa, novčane kazne te dva igrača s pola godine suspenzije, zajedno s predsjednikom kluba te predstavnikom utakmice koji je dobio dvije tekme kazne i još novčanu kaznu - tvrdi anoniman izvor.

- Savez bi trebao odgovarati za ovaj postupak suca pošto primaju naknadu i imaju ugovore onda moraju i odgovarat za svoje postupke. Klub su oštetili za cijelu polusezonu i na kraju niko neće za to odgovarat. Žele neki profesionalizam, a ovdje igraju čisti amateri gdje nitko ne igra za novce, a sve se redovno plaća savezu. U posljednje vrijeme se svaki vikend vuku repovi sa sucima i ne samo u županijskim ligama. Vidi se da nisu problem samo klubovi i da kazne nisu za sve iste. Iz pouzdanih izvora znamo da se nekima pogoduje, a neke kažnjava. ŽNS Varaždin trebaju dozvoliti da se snimke s utakmica objave za javnost kako je u Međimurskom savezu dozvoljeno - naglasio je izvor.