Momčad Varaždina doživjela je danas drugi uzastopni prvenstveni poraz Foto: Dražen Novosel

Druga momčad Osijeka na Gradskom vrtu nanijela treći prvenstveni poraz Varaždinu

| 13.10.2018. u 16:50h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na Gradskom stadionu u Osijeku, po sunčanom i toplom vremenu uz temperaturu od 20 Celzijevih stupnjeva, druga momčad Osijeka nanijela je danas, u susretu 8. kola Druge HNL treći poraz, drugi uzastopni, sastavu Varaždina, rezultatom 3:0, poluvrijeme 1:0. Domaćin je nastupio u bijelo plavim a Varaždin u narančastim dresovima.

Druga momčad Osijeka je u prvom dijelu imala četiri udarca u okvir gola, pri čemu je jedna lopta završila u mreži gola Mrmića, dok gosti nisu uputili ni jedan udarac u okvir gola.

U 4. minuti susreta Havelka je pucao s desne strane u kaznenom prostoru Osijeka, a lopta je otišla zamalo pored lijeve vratnice gola domaćina. U 12 minuti Pilj se probio po lijevoj strani, ubacio loptu po zemlji pred gol Varaždinaca, ali je moguću opasnu situaciju po svoju mrežu obrana gostiju uspjela raščistiti.

U 16. minuti Pilj je primio loptu u lijevoj strani kaznenog prostora Varaždina, oslobodio se Senića i pucao prema lijevom gornjem kutu gola Mrmića, ali je lopta otišla iznad grede. U 18. minuti Štrkalj je odigrao za Pilja, a njegov udarac po zemlji upućen s oko 20 metara otišao je pored lijeve vratnice gola Mrmića.

U 20. minuti sa sredine terena Jertec je u lijevoj strani napada gostiju, pred kaznenim prostorom druge momčadi Osijeka pronašao Vuka, koji je loptu primio na prsa, ali mu je i kratko izmakla kontroli, a što je bilo dovoljno da vratar druge momčadi Osijeka uhvati loptu. U 31. minuti na 20 metara lijevo od gola domaćina srušen je Vuk, slobodan udarac izveo je Brezovec, a njegova je lopta završila iznad gola druge momčadi Osijeka.

U 36. minuti druga momčad Osijeka je povela s 1:0, golom Josipa Špoljarića i to udarcem glavom, nakon kornera s desne strane. Špoljarić, kojemu je to bio peti gol ovog prvenstva, loptu je poslao u desnu stranu gola Mrmića.

U 44. minuti ponovno se u velikoj prilici našla momčad Osijeka. Pilj je sa sredine terena pred golom Varaždina pronašao Špoljarića koji se oslobodio dvojice obrambenih igrača gostiju i našao se sam pred vratarem Mrmićem, koji je srećom uspio obraniti njegov udarac.

Na početku drugog poluvremena trener Varaždina Miljenko Mumlek napravio je dvije izmjene, pa uveo je Marija Sačera a u svlačionici je ostao Niko Havelka, dok je umjesto Josipa Brezovca ušao Karlo Težak. U 47. minuti Pilj je, proigran od Špoljarića, pucao s desne strane u kaznenom prostoru, ali je vratar Mrmić obranio njegov udarac.

U 60. minuti Jertec je pao u kaznenom prostoru domaćina, ali glavni sudac, koji je bio blizu, nije ništa dosudio. U 63. minuti druga momčad Osijeka je povela 2:0, golom Marina Pilja, nakon proigravanja Čakarića s desne strane, Pilj je bio sam pred golom i iz blizine pogodio mrežu nemoćnog Mrmića.

U 75. minuti trener Miljenko Mumlek iskoristio je pravo i na treću izmjenu jer je u igru umjesto Marka Matinage uveo Dejana Glavicu. U 76. minuti prva izmjena kod druge momčadi Osijeka umjesto strijelca drugog gola Marina Pilja u igru je ušao Barišić.

U 83. minuti nakon prilike Dejana Glavice, koju je vratar Osijeka obranio, domaćin je došao do trećeg gola. Prema golu Varaždinaca pucao je Špoljarić, vratar Mrmić odbio je loptu, na koju je natrčao Boško Šutalo i iz neposredne blizine svladao vratara Varaždina.

Ovim porazom Varaždin je prepustio prvo mjesto na tablici momčadi Šibenika, koja također ima 15 bodova, ali bolju gol razliku. Šibenik je danas na svom terenu s 3:0 pobijedio sastav Lučkog, druga je druga momčad Osijeka, a treći Varaždin.