Druga ML Sjever: Vindija slavila usko, Ivančica dominirala protiv Varteksa Foto: Martin Novosel

Druga ML Sjever: Vindija slavila usko, Ivančica dominirala protiv Varteksa

VV | 24.10.2022. u 08:30h | Objavljeno u Sport

U trećem kolu Druge ML Sjever, pobjede su ostvarila dva od tri županijska predstavnika. Vindija je na domaćem terenu svladala Radnika iz Križevaca, dok je Ivančica s lakoćom riješila susret protiv Varteksa.

Vindija je na domaćem terenu u Graberju igrala protiv Radnika iz Križevaca i slavila sa 70:67. Vindija je nakon izjednačene borbe na terenu nakon prve tri četvrtine, u zadnje minute četvrte četvrtine gubila sa 64:67, ali je na kraju ipak "ukrala" pobjedu koševima Krune Smontare koji je serijom od pet koševa osigurao pobjedu varaždinskoj momčadi. Najbolji u redovima Vindije su bili Manuel Novak sa 16, Luka Čevra sa 12 i Kruno Smontara sa 10 koševa.

Ivančica je u Ivancu bila bez milosti za varaždinsku momčad Varteksa i slavila s visokih 106:57. Utakmica je bila već praktički riješena na poluvremenu kod prednosti Ivančice 54:23. Najbolji strijelci u redovima Ivančice su bili Josip Putarek sa 18, Luka Putar sa 17 te Filip Rožman sa 15 koševa. U redovima Varteksa je najbolji strijelac bio Petar Zajec sa 15 koševa.

U sljedećem četvrtom kolu Druge ML Sjever, Varteks će ugostiti Petra Zrinskog, Ivančica će gostovati kod Virke, dok će Vindija biti gost Međimurju.

Vindija će sutra u Graberju igrati protiv Vrijednosnica Osijek igrati šesnaestinu finala Kupa Krešmira Čosića s početkom u 20 sati. Ovo je prvi puta u povijesti kluba da je Vindija postala prvak regije Sjever u Kupu i samim time se plasirala u 1/16 finala. KK Vrijednosnice Osijek se ove godine pojačalo kako bi se klub vratio u Premijer ligu gdje mu je i mjesto.

- Biti će zanimljivo vidjeti, a našem treneru i igračima idealna prilika da odmjere snage sa ekipom Vrijednosnica. Svjesni smo kvalitete suparnika i ne gajimo nade za pobjedom, no ekipa će dati sve od sebe i pokušat se pristojno prezentirati varaždinskoj publici - javljaju iz KK Vindije.