DRUGA HNL Varaždin večeras protiv Croatije po nastavak pobjedonosnog niza Foto: Krešimir Đurić

DRUGA HNL Varaždin večeras protiv Croatije po nastavak pobjedonosnog niza

| 2.10.2021. u 08:00h | Objavljeno u Sport

Nogometaše Varaždina večeras u 18 sati na Gradskom stadionu, u sklopu 8. kola Druge hrvatske nogometne lige očekuje nadmetanje s Croatijom iz Zmijavaca. Odmah nakon utakmice sa Solinom počela je operacija Zmijavci, naglasio je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

- Ozbiljna su momčad, koja ima mladog trenera, igraju moderan nogomet i neće biti lagano protiv njih. Nije to ekipa koja nabija loptu već žele igrati, čak radi visoki pritisak i u gostima i morat ćemo biti itekako pametni i čvrsti te se dobro pripremiti na njihovu igru, ali najbitniji smo mi. Moramo imati svoj način igre, prepoznavati situacije na terenu, stalno raditi pritisak, što tražim od svojih igrača, ali nemoguće je da pobjeđujemo samo na agresiju. Moramo imati kvalitetu, prepoznavati situacije kada dođemo na njihovu polovicu, da igramo, a kod kuće da radimo konstantan pritisak na njihov gol. Vjerujem da ćemo biti pravi, da ćemo postići gol na vrijeme i da će nam onda biti puno lakše da dođemo do pobjede - rekao je Kovačević.

- Vesele nas dvije pobjede zaredom, u Kupu i u prvenstvu, koje je nama najvažnije. Atmosfera je u svlačionici puno bolja nego je bila prije. Cijeli se tjedan pripremamo za današnji susret, očekujem da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo nastaviti pobjedonosni niz - zaključio je Kovačević. Inače, momčad Varaždina ovog prvenstva još nije ostvarila pobjedu na domaćem terenu.

Do kraja polusezone zbog ozljeda, neće moći računati na Elezija i Kovačića, a četiri tjedna izvan trenažnog procesa, također zbog ozljede, bit će Domjanić. Utakmicu neigranja zbog kartona odradili su Stolnik i Pellumbi, tako da se pojačava konkurencija za momčad.