DRUGA HNL Varaždin na riječkoj Krimeji protiv Orijenta 1919 počinje svoj put do povratka u Prvu ligu Foto: Dražen Novosel

DRUGA HNL Varaždin na riječkoj Krimeji protiv Orijenta 1919 počinje svoj put do povratka u Prvu ligu

| 13.8.2021. u 10:37h | Objavljeno u Sport

U 17 sati i 30 minuta na riječkoj Krimeji, susretom protiv domaćeg Orijenta 1919, za momčad Varaždina danas počinje nova sezona u Drugoj HNL, u kojoj je cilj ostvariti povratak u najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa.

U sastavu neće biti Senića i Ellezija koji odrađuju kazne zbog žutih i crvenih kartona iz prošle sezone.

- Imamo dovoljno igrača i uopće to ne želim spominjati kao alibi. Imamo zaista dobar kadar, alternativu na svakoj poziciji i vjerujem u svoje igrače i tko god bude igrao mislim da će biti u redu - rekao je trener Varaždina Mario Carević

Varaždin je tijekom šestotjednog pripremnog razdoblja uz treninge odigrao i osam prijateljskih susreta te ostvario pet pobjeda i tri poraza, dok je jedan i to posljednji pripremni susret završio bez golova.

- Imali smo određenih problema što se tiče ozljeda i žao mi je što pojedini igrači koji su nam bitni, Posavec, Peco, Pellumbi, nisu prošli pripreme jer su imali kronične ozljede i nismo ih uspjeli uigrati u ekipu te dobiti određenu razinu fizičke pripremljenosti. S njima moramo biti oprezni i postepeno ih uvoditi u momčad - rekao je trener Carević.

U petak u sastavu neće biti Senića i Ellezija koji odrađuju kazne zbog žutih i crvenih kartona iz prošle sezone.

- Imamo dovoljno igrača i uopće to ne želim spominjati kao alibi. Imamo zaista dobar kadar, alternativu na svakoj poziciji i vjerujem u svoje igrače i tko god bude igrao mislim da će biti u redu - naglasio je Carević.

Današnji suparnik je dobro snimljen i Carević se veseli početku prvenstva.

- Gledali smo neke utakmice u pripremnom periodu. Prije svega su uredan i posložen klub, kičma ekipe igra dugi niz godina zajedno, ove godine im je priključeno četiri -pet mladih, talentiranih juniora Rijeke i dosta su živi, motorični, igraju visoki pritisak i imaju kvalitetu. Naravno, imaju i nedostataka, koje ćemo pokušati iskoristiti, znamo s čime raspolažemo i zaista se veselim početku prvenstva - zaključio je trener Varaždina Mario Carević.

Utakmica će biti u izravnom prijenosu na HNTV-u.