Dražen Besek novi trener nogometaša Varteksa Foto: screenshot NK Varteks

Dražen Besek novi trener nogometaša Varteksa

| 30.6.2024. u 19:34h | Objavljeno u Sport

Varaždinski nogometni stručnjak Dražen Besek (61) novi je trener nogometaša Varteksa, objavio je klub video prilogom na svom Facebook profilu.

Besek će na klupi Varteksa naslijediti Zorana Vukelića, koji se u dogovoru s upravom Varteksa, na kraju sezone odlučio napustiti svoju trenersku poziciju.

- Ja sam Dražen Besek i došao sam graditi s Vama - govori varaždinski nogometni stručnjak u video prilogu objavljenom na službenom Facebook profilu NK Varteks. Službeno predstavljanje Dražena Beseka najavljeno je za utorak u klupskim prostorijama.

Besek je bivši je hrvatski nogometaš, danas nogometni trener. Igračku karijeru započeo je u Varteksu. Igrao je još i u NK „Olimpija“ (Slovenija), NK „Dinamo“ Zagreb, „Vaullauriss“ FC (Francuska), FC „Ikast“ (danas FC „Midtjylland“, Danska) i FC „Casino“ Salzburg (danas FC „Red Bull“  Salzburg, Austrija).

Pred kraj igračke karijere vratio se u redove nekadašnjeg prvoligaša Varteksa gdje je istovremeno bio i igrač i trener. Trenirao je više hrvatskih, poljskih, slovenskih i kineskih nogometnih klubova. Posljednje je trenirao Birkirkaru s Malte.