Kristina Dudek i Enes Garibović bili su najbolji varaždinski sportaši u prošlogodišnjem izboru Foto: Krešimir Đurić

Do 21. prosinca primaju se kandidature za najbolje u varaždinskom sportu za 2018.

| 7.12.2018. u 10:49h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina danas je objavila poziv za predlaganje kandidata za izbor sportaša 2018. godine te za priznanja Zajednice. Riječ je o 56. tradicionalnoj svečanosti varaždinskog sporta, pri čemu se proglašenje najboljih za 2018. godinu planira održati na svečanosti koja će se održati 28. siječnja 2019. godine u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Kandidature se ističu za najbolju sportašicu, najboljeg sportaša, najbolju žensku ekipu, najbolju mušku ekipu te za najveću nadu varaždinskog sporta u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

Kandidiraju se i osobe za koje se smatra da zaslužuju dobiti priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina za 2018. godinu, a dodijelit će se nagrada za životno djelo, zlatna plaketa, godišnja nagrada, posebna priznanja i diplome. Kandidate mogu predlagati sportske udruge, članice Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, sportski savezi grada Varaždina, Savez športova Varaždinske županije i Upravni odjel za kulturu, obrazovanje i sport grada Varaždina.

Prijedlozi kandidata za Izbor sportaša godine Grada Varaždina za 2018. godinu te Priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina za 2018. godinu, trebaju se dostaviti najkasnije do petka,21. prosinca, kako bi Zajednica mogla pravovremeno provesti potrebne radnje za izbor najboljih u varaždinskom sportu u 2018. godini.

Sedmu godinu za redom dodjeljuju se nagrade za školske uzore svih sedam gradskih osnovnih škola i centra Tomislav Špoljar, kojima su upućeni obrasci za kandidaturu.

Također, obrasci su upućeni Udruzi kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, Gradskom školskom sportskom savezu i Školskom športskom savezu Varaždinske županije, koji predlažu kandidate za „godišnju nagradu - profesor tjelesne i zdravstvene kulture“.