Disciplinski sudac Treće NL Sjever kaznio NK Dinamo i isključenog igrača domaće momčadi Foto: screenshot YouTube

Disciplinski sudac Treće NL Sjever kaznio NK Dinamo i isključenog igrača domaće momčadi

Varaždinske vijesti | 18.9.2024. u 18:28h | Objavljeno u Sport

U današnjem službenom glasilu HNS-a Središta Sjever objavljene su odluke disciplinskog suca Ivana Bračka,a vezano uz incident koji se dogodio u završnici susreta 4. kola u Predavcu, odigranom 8. rujna, a gdje su igrali domaći Dinamo i varaždinski Varteks.

Kako je u izvješću s utakmice naveo delegat susreta Robert Špiranec iz Virovitice utakmica je bila fer i korektna do samog kraja kada dolazi do incidenta.

Naime, nakon komešanja na tribini gdje su bili gostujući navijači, do tribine dolazi domači igrač br. 6. (Jozo Filjić) koji preskače ogradu i fizički se obračunava s gostujućim navijačima, naveo je delegat susreta u izvješću o utakmici.

Jozo Filjić je isključen u 90.+1 minuti, a kako je zapisano u Izvješću o utakmici u trenutku kada se sudac spremao označiti kraj utakmice domaći igrač br. 6 se ustao s klupe za pričuvu, dolazi do tribine s gostujućim navijačima, preskače ogradu i fizički se obračunava s gostujućim navijačima.

Dsiciplinski sudac je Nogometni klub Dinamo iz Predavca temeljem čl.66.stavka 1. i čl.92/11 DP HNS, kaznio igranjem dvije utakmice na svom stadionu bez prisutnosti gledatelja i jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 750 eura.

Isključeni igrač Dinama Jozo Filjić je temeljem čl.60. stavka 1. DP HNS-a kažnjen zabranom obavljanja svih funkcija u nogometu i malom nogometu u trajanju od 12 mjeseci, a kazna teče od 9. rujna ove godine.