Tihomir Šoštarić dva puta je zatresao mrežu Podravine u Ludbregu Foto: Dražen Novosel

Disciplinski sudac kaznio iskjučene igrače i trenere s utakmice u Ludbregu

Varaždinske vijesti | 25.4.2019. u 20:01h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Zoran Hajdinjak, disciplinski sudac Četvrte nogometne lige skupine Čakovec - Varaždin, donio je odluku o kaznama za isključene igrače i trenere na susretu 22. kola odigrane na stadionu u Ludbregu između Podravine i Varteksa, a u kojem je varaždinska momčad pobijedila rezultatom 3:1. Dva je gola za Varteks postigao Tihomir Šoštarić (36. i 72. minuta), a jednom je mrežu domaćina zatresao Veldin Karić (39.). I gol Podravine bio je djelo igrača Varteksa Borne Radića, koji je zatresao vlastitu mrežu u 45. minuti.

Kao što je napisao delegat u izvješću s utakmice susret je u drugom dijelu bio pun naboja i nervoze s obje strane što je rezultiralo s tri isključena igrača, a opomene kao i crveni kartoni te udaljenja trenera, bili su opravdani. Kod Podravine, zbog drugog žutog kartona, teren su ranije morali napustiti Josip Salajec u 66. minuti i Ivan Vagjunec u 88. minuti, a trener Mario Piškor udaljen je s klupe već u 9. minuti zbog napuštanja tehničkog prostora i prigovaranja sucu.

Kod Varteksa Matija Kuhar je isključen u 79. minuti, a trener Želimir Orehovec udaljen je s klupe u 80. minuti, zbog napuštanja tehničkog prostora i ulaska u teren za igru.

Najveću kaznu od disciplinskog suca dobio je igrač Varteksa Matija Kuhar koji neće moći igrati na tri utakmice, dok su igrači Podravine Ivan Vagjunec i Josip Salajec kažnjeni s po jednom utakmicom. Novčano su kažnjeni i klubovi,pri čemu je veća novčana kazna pogodila  Podravinu, koja će morati platiti 800 kuna zbog udaljavanja s klupe za pričuve trenera, dvojice isključenih igrača i trojice opomenutih igrača.

Varteks je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna zbog udaljenja s klupe za pričuve trenera Želimira Orehovca.