Direktor NK Varaždina Toni Dalić Foto: screenshot Nova TV

Direktor NK Varaždina Toni Dalić: Bojimo se da je ova sezona izgubljena

Dražen Novosel/Nova TV | 4.4.2020. u 15:54h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Hrvatski Telekom Prva HNL zaustavljena je nakon 26 kola, a posljednje je odigrano 7. ožujka. Deset klubova HNL-a nada se nastavku sezone kada to bude moguće, no neki od njih nisu sigurni kako će uopće preživjeti.Tri kluba s najmanjim budžetom i s najmanje bodova na tablici su Istra, Inter i Varaždin, a prognoze za opstanak nisu optimistične. Nema nogometa, nema niti kakvih-takvih prihoda od ulaznica i TV prava, a sponzorstva su stala...- rečeno je, među inim, u jučerašnjem prilogu sportskog dijela Dnevnika Nove TV, kojeg je gost bio i direktor NK Varaždina Toni Dalić.

- Mi smo s neke sigurne sezone, gdje smo imali cjelokupni budžet zatvoren, došli u situaciju gdje su nam sva primanja stala, a dalje imaš redovne plaće igrača. Mi imamo oko 60 zaposlenih ljudi, tu su treneri, tu su igrači, tu je radna zajednica... - rekao je Toni Dalić.

Neigranje znači i potencijalni pad vrijednosti igrača. A od njihove prodaje u HNL-u žive svi, od najvećih do najmanjih...

- Imali smo par upita koji su, nažalost, sada, dolaskom korona virusa prestali tako da su nestali i neki naši prihodi koje smo očekivali prodajom igrača jer imamo doista nekoliko mladih, atraktivnih igrača na kojima smo mogli zaraditi a da bi klub mogao održavati.  Nama je sada najbitnija održivost kluba - rekao je Dalić te dodao:

- Čekamo što će nam javiti HNS, Središnji ured za sport, čekamo neke stvari i informacije, da vidimo hoćemo li spadati pod mjere Vlade... - rekao je Dalić, koji nije optimističan po pitanju završetka ove sezone.

- Kada dođe odluka da nastavljamo dalje ligu, nama će sigurno trebati mjesec dana da uđemo u trenažni proces, da se igrači okupe i vrate natrag u formu. Imamo za odigrati 10 utakmica. Bojimo se da je ova sezona izgubljena i idemo napraviti sve da sljedeće sezona počne normalno i da se nastavimo dalje natjecati - zaključio je Toni Dalić.