Članice Gimnastičkog kluba Vindija na prvenstvu Hrvatske u Osijeku

Devet članica Vindije na PH osvojilo 21 medalju, od čega čak 12 zlata

| 15.10.2015. u 08:52h | Objavljeno u Sport

U Osijeku je, u organizaciji domaćeg KRŠG Rondo, održano 24. pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske za najteži A program. Sudjelovalo je ukupno 60 natjecateljki: 6 seniorki, 8 juniorki, 21 kadetkinja i 25 mlađih kadetkinja iz 9 hrvatskih klubova.

Devet članica Gimnastičkog kluba Vindija osvojilo je ukupno 21 medalju, od čega 12 zlatnih, 6 srebrnih i 3 brončana odličja, te dva ekipna naslova prvaka države u kadetskoj i juniorskoj kategoriji. U seniorskoj kategoriji i u konkurenciji mlađih kadetkinja Vindija nije imala ekipu.

Pojedinačno najbolja seniorka Vindije Elena Milenković bila je prva, najbolja s obručem za koji je dobila visoku ocjenu (16.500), čunjevima i trakom, a na lopti je, zbog malog kašnjenja na kraju vježbe i jedne greške, osvojila 3. mjesto. Kod juniorki najbolja je bila Rea Strnad koja je osvojila 1. mjesta s obručem i loptom i 2. mjesto s čunjevima dok je s vijačom zauzela 5. mjesto. Uz nju je u junirskoj kategoriji nastupala Mia Vidaković koja je zauzela 3. mjesto s loptom te je bila 4. s vijačom i obručem, a 5. sa čunjevima.  U kadetskoj kategoriji uvjerljivo je najbolja bila Tamara Artić, koja je osvojila 1. mjesta sa svih pet rekvizita i izuzetno visokim ocjenama za svoj uzrast (s obručem i čunjevima čak 14.450). Ema Kovačić je osvojila 2. mjesta sa svim rekvizitima, a zbog nekoliko grešaka sa čunjevima ostala je bez medalje, završivši natjecanje na 5. mjestu. Medalje u ovoj kategoriji uzela je i Kaja Bobek koja je osvojila 3. mjesto s vijačom, dok je s obručem bila četvrta. Tena Mlinarić, osim osvojene zlatne medalje za ekipni nastup, ostala je bez pojedinačnih medalja, jer je zauzela 5. mjesto s vijačom i trakom, 7. mjesto s obručem i loptom i 8. mjesto sa čunjevima.

U najmlađoj kategoriji mlađih kadetkinja ugodno su iznenadile Lara Domislović, koja je osvojila dvije zlatne medalje s obručem i vijačom i srebrnu medalju vježbajući bez rekvizita, te Elena Košćak kojoj je to bio prvi nastup u A programu, a zauzela je 6. mjesto u vježbi bez rekvizita i 12. mjesto s obručem.