Desetkovani Varaždin sutra na Šubićevcu, Kovačević: Uopće me ne zanima Šibenik, sve ćemo učiniti da pobijedimo Foto: Dražen Novosel

Desetkovani Varaždin sutra na Šubićevcu, Kovačević: Uopće me ne zanima Šibenik, sve ćemo učiniti da pobijedimo

| 4.5.2023. u 10:08h | Objavljeno u Sport

U sklopu 33. kola SuperSport HNL momčad Varaždina sutra očekuje gostovanje u Šibeniku, gdje će igrati s istoimenim domaćinom. Trener momčadi Mario Kovaćević ima dosta problema s igračkim kadrom.

 - Veliki broj utakmica je iza nas i normalno je da je došlo do ozljeda i problema s kartonima, tako da imamo dosta problema i prvi put sam si zapisao imena igrača koji neće biti u konkurenciji za sutrašnji susret - rekao je uvodno trener Kovačević.

 - U protekla dva dana na treningu su se ozlijedili Škaričić i Herrera, nadam se da nisu teže ozlijeđeni, Puclin je imao problema s ozljedom nakon utakmice s Osijekom tako da ni na njega najvjerojatnije nećemo moći računati. Teklić je obavio pregled koljena, kod njega je stanje dobro i možda će ići s nama na put, a vidjet ćemo koliko ćemo ga sutra koristiti. Od prije su ozlijeđeni Postonjski, Vuk, Banovec, dok su po tri žuta kartona sakupili Stanić, Jelenić i Kolarić- izvijestio je Kovačević.

 Trener Varaždina ističe da će sutrašnje nadmetanje biti prilika za one koji su do sada sakupili manju minutažu u prvenstvu.

 - Iako ćemo stvarno imati problema prilikom sastavljanja momčadi, s druge strane sutrašnji će susret biti prilika za druge igrače, koji su do sada manje igrali da se pokažu i dokažu. Dobro smo trenirali, složit ćemo najbolju ekipu u ovom trenutku koja će sigurno dati sve od sebe i pokušat ćemo prekinuti negativan niz. Utakmica s Osijekom bila je na tragu onoga kako mi želimo i hoćemo.Normalno da ne smijemo griješiti na ključnim situacijama, a opet s druge strane da postižemo golove kada dolazimo u šanse, a vjerujem da će već u Šibeniku biti bolje i da ćemo se veseliti dobrom rezultatu - naglasio je Kovačević.

 Varaždin je osigurao ostanak u najelitnijem rangu i sljedeće sezone, dok je Šibeniku svaka utakmica do kraja prvenstva kvalifikacijska za ostanak u ligi.

 - I Varaždin je prije dvije godine bio u sličnoj situaciji i ne zanima me uopće Šibenik. Idemo nadograditi igru koja je bila protiv Osijeka, da budemo još bolji. Znamo kakav nas domaćin čeka, njima je svaki bod bitan u borbi za ostanak, ali nas to ne zanima. Idemo igrati svoju igru od prve minute. Iako su posljednji na tablici njihova momčad ima kvalitetu, u finalu su hrvatskog Kupa,dva puta su pobijedili Dinamo i to je dokaz koliko je ove godine liga kvalitetna i zato nas veseli da smo tu gdje jesmo. Sve ćemo učiniti da sutra dođemo do pobjede - zaključio je Kovačević.

Nakon što ga zbog ozljede nije bilo cijelo proljeće u konkurenciji za sastav na sutrašnjem susretu bit će mladi napadač Varaždina Noa Vugrinec.

-  Zadnja četiri mjeseca mučio sam se s ozljedama, ali sada je napokon sve u redu. Nadam se da ću sutra dobiti priliku da pokažem što mogu i da dam zadnji atom svoje snage za momčad. Šibenik se bori za ostanak u ligi i za očekivati je čvrstu, tešku utakmicu, ali mi idemo po tri boda. Nadam se da ću ući u šanse i postići gol. Dugo me nije bilo na terenu i jedva čekam da zaigram, naravno ako će me trener uvrstiti u sastav - rekao je Vugrinec.

Sutrašnji susret počet će u 18 sati, a sudit će Ivan Bebek iz Rijeke.