Desetkovani i pomlađeni Varaždin pobijedio Rijeku na Rujevici, domaćin od 71. minute s igračem manje

| 27.8.2022. u 22:58h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Varaždin je došao do prve pobjede na Rujevici, slavio je 2:1. Nakon boljeg ulaska u drugo poluvrijeme Rijeka je povela golom Djouahre u 47. minuti, udarcem u desnu stranu gola Zelenike sa oko 16 metara. Na 1:1 izjednačio je Teklić iz kaznenog udarca u 74. minuti. Pavlović je igrao rukom u kaznenom prostoru nakod udarca Brodića za što je dobio drugi žuti karton. Konačnih 1:2 postavio je kapetan Kolarić u 87. minuti. Varaždinu je ovo druga pobjeda ove sezone, ima 9 bodova i trenutačno je na 4. mjestu, a u slijedećem kolu u subotu će od 18 sati i 55 minuta ugostiti Goricu.

GOOOL Perić je dao gol za 3:1. Ipak ništa od gola zbog zaleđa pogodak nije priznat.

Izmjena kod Varaždina, umjesto Brodića u igri je Perić.

Druga minuta nadoknade opemnut je Jurišić.

Pet minuta sudačke nadoknade.

U 90. minuti korner Rijeke i kontra Varaždina preko Kolarića, ali je zaustavljena od Selahija.

U 88. minuti opomenut je Selahi.

GOOOL Kolarić donosi vodstvo Varaždinu od 2:1 u 87. minuti susreta. napad Varaždina išao je po desnoj strani, dupli pas je odigrao s Teklićem, igrači Rijeke su presjekli loptu, ali se Kolarić nije predavao, stigao je loptu, u kaznenenom prostoru je kroz noge prošao kapetana domaćih i onda lijevom nogom pogodio desnu stranu gola Labrovića.

U 85. minuti korner za Rijeku s desne strane. Hodža je ubacio a na pet metara u skoku je bio Ampem i pucao glavom preko gola.

U 83. minuti drugi korner za Varaždin, sada s lijeve strane. Izvest će ga teklić.

U 80. minuti kod Rijeke umjesto Grgiča na terenu je Smolčić.

U 80. miniti prvi korner za Varaždin i to s desne strane.

U 78. minuti pucao je Urata, preko gola.

Na terenu se ukazuje pomoć Brodiću koji je stradao u duelu sa Bušnjom. Brodić će nastaviti susret.

U 76. minuti izmjena kod Rijeke i to dvije, umjesto Vučkića Galešića, a umjesto Vrančića na terenu je Hodža.

U 76. minuti opomenut je Bušnja.

Teklić će izvesti kazneni udarac. GOOOOOL Varaždin je izjednačio na 1:1 u 74. minuti. Teklić je snažnim udarcem loptu poslao u lijevi gornji kut Labrovića.

Kazneni zdarac za Varaždin i drugi žuti karton za Pavlovića, Rijeka je s igračem manje,.

U 71. minuti velika prilika za Varaždin, teklić je ubacio s lijeve strane, lopta je došla do Brodića koji je pucao, ali pogodio igrača Rijeke, čini se u ruku. Ide se gledati na VAR.

U 67. minuti opomenut je Banovec.

U 64. minuti dvije izmjene kod Rijeke, umjesto Djouahre ulazi Obregon, a umjesto Halilovića na teren je ušao Bušnja.

U 63. minuti kormer za Rijeku s lijeve strane.

U 61. minuti umjesto Jelenića u igri je Škaričić, a umjesto Pece na terenu je Banovec.

U 56. minuti dobra akcija Varaždina po lijevoj strani, Šego je petom odigrao za Brodića, koji je pucao po zemlji, ali je Labrović obranio. Ozlijedio se Jelenić, kojem se ukazuje pomoć. Čini se da neće moći nastaviti susret.

U 54. minuti izmjene kod Varaždina, umjesto Brekala ulazi Urata, a umjesto Vugrinca na teren ulazi Posavec.

U 52. minuti opomenut Vrančić zbog prekršaja nad Teklićem.

U 48. minuti opomenut je Teklić.

Rijeka vodi 1:0, golom Djouahre i 47. minuti. Vučkić mu je loptu predao a 16 metara, a ovaj je preciznim udarcem poslao loptu u desnu stranu gola, gdje se lopta od vratnice odbila u mrežu.

Počelo je drugo poluvrijeme.

U očekivanju smo drugog poluvremena, nema promjena u momčadima Rijeke i Varaždina.

Kraj prvog poluvremena, igrači na odmor odlaze s početnim rezultatom 0:0. Bilo je to poluvrijeme u kojem je domaćim imao 53 posto loptu u svom posjedu, obje su momčadi imale po jedan udarac u okvir gola, dok je Varaždin imao šest udaraca prema golu, a Rijeka tri. U kornerima je bilo 3:0 za domaće, a u prekršajima 7:5 za Varaždin.

Igrat će se još minuta sudačke nadoknade.

U 43. minuti nakon povratne lopte Pece s lijeve strane Teklić je pucao preko gola s dvadesetak metara.

U 41. minuti kormer za Rijeku s lijeve strane. Pavlović je skočio na pet metara i pucao glavom, ali pored gola.

U 40. minuti Ampem je s desne strane ubacio oštru loptu u pet metara Varaždina, ali nitko od domaćih igrača nije došao do lopte.

U 37. minuti Teklić je pucao s  dvadesetak metara, točno u Labrovića.

U 33. minuti iz daljine je pucao Teklić, pored gola.

U 31. minuti lijepa akcija Varaždina, Kolarić podvalio loptu u desnu stranu za Šegu, ovaj zaobilazi golmana i trese vanjski dio mreže.

U 29. minuti korner za Rijeku s desne strane, na kraju akcije lopta je završila Zeleniki u rukama. Ukazuje se pomoć Jeleniću, koji je nezgodno pao nakon zračnog duela,

U 28. minuti nakon ubačaja s desnne strane Halilović na 15 metara od gola nije uspio na željeni način zahvatiti loptu.

U 26. minuti prekršaj Halilovića nad Brekalom na sredini terena Varaždina,. Utakmica je prekinuta da bi se Brekalu ukazala pomoć.

U 25. minuti napad Rijeke, koji je obećavao završio je nesporazumom dvojice domaćih igrača i lopta je otišla u gol aut.

Nakon 24 minute lopta je podjednako u posjedu.

U 18. minuti odlično dubinsko proigravanja za Kolarića koji s loptom utrčava po desnoj strani u kazneni prostor i ubacuje u sredinu, ali iza leđa Šege.

U 17. minuti Vučkić nije pred golom Varaždina uspio doći do lopte koja je ubačena po zemlji s desne strane, a u kontranapadu Šego je sa 16 metara pucao po zemlji pored lijeve vratnice.

U tijeku je 16. minuta, lopta je više na polovici Varaždina, ali bez opasnoti po gol Zelenike.

U 11. minuti opomena Pavloviću zbog saplitanja Šege na sredini terena. Šegi je loptu u for bacio Belcar.

U 9. minuti korner za Rijeku s desne strane. Ubačaj Djouahre s desne strane na glavu Ampema koji šalje loptu preko gola.

U 5. minuti Teklić je loptom u kaznenom prostoru tražio Brodića, ali je vratar Labrović izašao i loptu uhvatio rukama.

U 3. minuti Brodić je pokupio Jurišića kod istočne tribine, ovaj je ostao ležati, ali nastavit će susret. Prekršaj za Rijeku.

Počela je utakmica, Varaždin je prvi krenuo sa centra.

Rijeka će početi u bijelim dresovima u sastavu:Labrović, Pavlović, Vrančić,Halilović, Ampem, Krešić,Selahi, Vučkić, Jurišić, Grgić i Djouahra.

Varaždin će utakmicu u plavim dresovima početi sa sljedećih 11 igrača: Zelenika,Brekalo, Brodić, Teklić,Šego, Vugrinec, Peco, Kolarić, Belcar, Stolnik i Jelenić. Na klupi su još: Bulat, Radošević, Posavec,Lusavec, Banovec, Urata, Perić, Škaričić i Domjanić.

Sudac je Ante Čuljak iz Zagreba, a pomoćnici su mu Jerko Crnčić iz Vrbovca i Vedran Đurak iz Svetog Ivana Zeline. VAR sudac je Igor Pajač, a pomoćnik mu je Ivan Mihalj iz Velike Gorice.

Nakon dulje stanke zbog ozljede večeras će od prve minute početi Marko Stolnik, s maskom na licu. Iako je najavljivano da bi mogao biti spreman za susret u zapisniku nema Herrere, dok je Škaričić na klupi.

Trener Varaždina Mario Kovačević zbog ozljeda i kartona imao je dosta problema sa sastavom uoči večerašnjeg susreta, u kojem je lišen pomoći standardnih igrača iz zadnje linije. Ba, Jozo Stanić i Igor Postonjski će zbog ozljeda propustiti ovaj susret, dok Pellumbi i Elezi imaju po tri žuta kartona.

Na stadionu na Rujevici u Rijeci, koja je solidno popunjena, u 21 sat i 5 minuta, uz temperaturu zraka od 25 celzijevih stupnjeva, počet će susret 7. kola SuperSport HNL između Rijeke i Varaždina.