Denis Mladenović zaposlen je u Zajednici od veljače 2018. godine Foto: Krešimir Đurić

Denis Mladenović više nije stručni suradnik u varaždinskoj Zajednici sportskih udruga

| 9.9.2019. u 11:10h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Denis Mladenović više nije stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga grada Varaždina. Naime, zaključkom s 45. Sjednice lzvršnog odbora Zajednice SUGV-a od 27. kolovoza 2019. te dopisom Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Grada Varaždina od 23. kolovoza 2019., kojim se traži izvještaj o provedenim aktivnostima na racionalizaciji poslovanja u području materijalnih troškova i troškova zaposlenika, stručne službe Zajednice SUGV-a bile su zadužene da naprave analizu materijalnog poslovanja u ovoj godini i naprave prijedlog racionalizacije poslovanja.

- Analizom postojeće sistematizacije radnih mjesta i troškova plaća u skladu s novonastalom situacijom, došli smo do zaključka da bi se racionalizacija poslovanja mogla ostvariti privremenim smanjenjem broja zaposlenih. Konkretnom analizom po radnim mjestima i izvršiteljima, utvrdili smo da se kao trenutačni višak ukazuju po jedan izvršitelj na poslovima održavanja i jedan stručni suradnik. Analizom ugovora o radu, učinka i rezultata rada, izvršenja radnih obveza, ponašanja na poslu i ostalih poslovnih kriterija odlučeno je da se zbog poslovnih razloga otkaže ugovor o radu jednoj osobi na radnom mjestu,,održavatelj sportskih objekata ll". Što se tiče broja izvršitelja na poslovima stručnog suradnika ističemo da je to trenutačno njih dvoje, i to Anica Sitar Dvorski i Denis Mladenović. Analizom učinka i rezultata rada, trajanja ugovora o radu i doprinosa poslovnim rezultatima, došli smo do zaključka da je Anica Sitar Dvorski zaposlena u ZSU duže od 5 godina, a Denis Mladenović 1,5 godinu. Mišljenja smo da je zbog svojih kompetencija, općeg i posebnog radnog iskustva, radnih navika i ostalih svojih karakteristika Anica Sitar Dvorski bolji izbor te smo uvjereni da bi i u situaciji smanjenog broja izvršitelja ona svojim radnim sposobnostima i angažmanom bez problema mogla obavljati sve radne obveze iz opisa poslova stručnog suradnika. Stoga je odlučeno da se u radnom odnosu zadrži Anica Sitar Dvorski, a da se Denisu Mladenoviću dade poslovno uvjetovani otkaz - navodi se u Izvješću i planu racionalizacije poslovanja Zajednice sportskih udruga Grada Varaždin,kojeg je Izvršni odbor Zajednice na 47. sjednici održanoj 4. rujna, u cijelosti prihvatio te donio odluku da se postupa prema njemu.

Podsjetimo Denis Mladenović, gradski vijećnik koji je izabran s liste gradonačelnika, postao je stručni suradnik Zajednice 1. veljače 2018. godine. Do novog posla došao je bez javnog natječaja, a kako nam je tada bilo rečeno u Zajednici Statut Zajednice SUGV-a predviđa raspisivanje natječaja samo u slučaju zapošljavanja Glavnog tajnika Zajednice.

Zli jezici su govorili kako je Mladenović posao dobio zbog politike, no u Zajednici su naglašavali da političkih pritisaka oko zapošljavanja nije bilo te da zaposlen je zbog povećane potrebe za stručnim kadrom u Zajednici, kao i zbog većeg broja programa, kao i više projekata koje su provodili.