Denis Mladenović više nije stručni suradnik u varaždinskoj Zajednici sportskih udruga

Napisao/la: -
Denis Mladenović zaposlen je u Zajednici od veljače 2018. godine Denis Mladenović zaposlen je u Zajednici od veljače 2018. godine Foto: Krešimir Đurić

Denis Mladenović više nije stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga grada Varaždina. Naime, zaključkom s 45. Sjednice lzvršnog odbora Zajednice SUGV-a od 27. kolovoza 2019. te dopisom Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Grada Varaždina od 23. kolovoza 2019., kojim se traži izvještaj o provedenim aktivnostima na racionalizaciji poslovanja u području materijalnih troškova i troškova zaposlenika, stručne službe Zajednice SUGV-a bile su zadužene da naprave analizu materijalnog poslovanja u ovoj godini i naprave prijedlog racionalizacije poslovanja.

- Analizom postojeće sistematizacije radnih mjesta i troškova plaća u skladu s novonastalom situacijom, došli smo do zaključka da bi se racionalizacija poslovanja mogla ostvariti privremenim smanjenjem broja zaposlenih. Konkretnom analizom po radnim mjestima i izvršiteljima, utvrdili smo da se kao trenutačni višak ukazuju po jedan izvršitelj na poslovima održavanja i jedan stručni suradnik. Analizom ugovora o radu, učinka i rezultata rada, izvršenja radnih obveza, ponašanja na poslu i ostalih poslovnih kriterija odlučeno je da se zbog poslovnih razloga otkaže ugovor o radu jednoj osobi na radnom mjestu,,održavatelj sportskih objekata ll". Što se tiče broja izvršitelja na poslovima stručnog suradnika ističemo da je to trenutačno njih dvoje, i to Anica Sitar Dvorski i Denis Mladenović. Analizom učinka i rezultata rada, trajanja ugovora o radu i doprinosa poslovnim rezultatima, došli smo do zaključka da je Anica Sitar Dvorski zaposlena u ZSU duže od 5 godina, a Denis Mladenović 1,5 godinu. Mišljenja smo da je zbog svojih kompetencija, općeg i posebnog radnog iskustva, radnih navika i ostalih svojih karakteristika Anica Sitar Dvorski bolji izbor te smo uvjereni da bi i u situaciji smanjenog broja izvršitelja ona svojim radnim sposobnostima i angažmanom bez problema mogla obavljati sve radne obveze iz opisa poslova stručnog suradnika. Stoga je odlučeno da se u radnom odnosu zadrži Anica Sitar Dvorski, a da se Denisu Mladenoviću dade poslovno uvjetovani otkaz - navodi se u Izvješću i planu racionalizacije poslovanja Zajednice sportskih udruga Grada Varaždin,kojeg je Izvršni odbor Zajednice na 47. sjednici održanoj 4. rujna, u cijelosti prihvatio te donio odluku da se postupa prema njemu.

Podsjetimo Denis Mladenović, gradski vijećnik koji je izabran s liste gradonačelnika, postao je stručni suradnik Zajednice 1. veljače 2018. godine. Do novog posla došao je bez javnog natječaja, a kako nam je tada bilo rečeno u Zajednici Statut Zajednice SUGV-a predviđa raspisivanje natječaja samo u slučaju zapošljavanja Glavnog tajnika Zajednice.

Zli jezici su govorili kako je Mladenović posao dobio zbog politike, no u Zajednici su naglašavali da političkih pritisaka oko zapošljavanja nije bilo te da zaposlen je zbog povećane potrebe za stručnim kadrom u Zajednici, kao i zbog većeg broja programa, kao i više projekata koje su provodili.

Dražen Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.