Definiran početak nove sezone Treće HNL Sjever i izvučeni parovi 1. kola

| 6.7.2021. u 09:36h | Objavljeno u Sport

Na jučerašnjem plenumu Treće hrvatske nogometne lige Sjever kojem su nazočili predstavnici svih 12 klubova koji će se sljedeće sezone natjecati u tom rangu, definirano je da će novo prvenstvo početi 21. kolovoza.

Novi su klubovi u Trećoj HNL Sjever Međimurje iz Čakovca, koje je ispalo iz Druge HNL i Tehnika Koprivnica, prvak Četvrte lige skupina Virovitica - Bjelovar Koprivnica.

Ligu su napustili Graničar iz Đurđevca, posljednjeplasirani klub prošle sezone u Trećoj HNL Sjever i Tehničar iz Cvetkovca, zbog nezadovoljavanja uvjeta i kriterija za Treću HNL Sjever.

Povjerenik za natjecanje je i dalje Ivan Novak (ŽNS Varaždin),tehnički tajnik Dino Kramar (ŽNS Varaždin),povjerenik za suđenje je Kristijan Strusa (Virovitica),disciplinski sudac je Stjepan Perko (Čakovec), a povjerenik za sigurnost Dražen Posavec (ŽNS Varaždin).

Liga će se igrati kao i prošle sezone, što znači da će se 14 kola odraditi u jesenskom dijelu sezone i 13 kola u proljetnom dijelu, poslije čega će se igrati 5 kola pay offa i play outa.

Oba županijska predstavnika će u 1. kolu biti domaćini. Varteks će dočekati Mladost iz Ždralova, dok će Podravina ugostiti Polet iz Svetog Martina na Muri.