Dario Strmečki pobjednik 4. Masters turnira Pikado saveza Varaždinske regije

| 17.1.2020. u 16:53h | Objavljeno u Sport

U organizaciji ekipe Tip Top iz Nedeljanca, održan je četvrti Masters turnir Pikado saveza Varaždinske regije. Nastupio je rekordan broj, pedeset jedan natjecatelj, što je najveći broj natjecatelja u posljednje tri godine na pojedinačnim turnirima, što je dokaz da je Masters serija turnira pun pogodak jer većem broju igrača pruža priliku za plasman na završno natjecanje.

U suradnji sa sponzorima i brojnim lokalnim poljoprivrednim proizvođačima osigurane su i atraktivne nagrade za sudionike. Zanimljivih mečeva nije nedostajalo u pojedinačnom dijelu turnira jer na završnici odlazi samo 16 najboljih igrača s Masters liste.

Mnogi pojedinci koji su do sada bili ispod praga najboljih 16, ovim su turnirom sakupili dovoljno bodova za plasman za završnicu, poput Mihaele Srage, koji je zauzeo 25. mjesto, Miloša Kefelju na 13. mjestu, Marija Habulana na 9. mjestu i Tomislava Kaniškog koji je dogurao do polufinala te zauzeo 5. mjesto. Jedina žena na turniru bila je Tamara Štefanec, članica Pikado ekipe Pinta, koja je zauzela 33. mjesto, a sudjelovao je i junior Fran Gašparić koji je nastupao na svim turnirima iz Masters serije, a nedavno je ostvario i fantastično drugo mjesto na službenom turniru juniora iz serije Hrvatskog pikado saveza.

Finale su obilježili vodeći u poretku, Dario Strmečki, Marko Moravec, Andrija Županić i Ljubomir Koren između kojih se vodila direktna borba za medalje. Treće je mjesto pripalo Ljubomiru Korenu, koji je bio bolji od Andrije Županića, ali nije imao snage za pobjedu protiv Darija Strmečkog koji je odlično raspoložen u finalu dočekao klupskog suigrača Marka Moravca i pobijedio ga rezultatom 4-2 te osvojio turnir.

Strmečki je i vodeći u ukupnom poretku Masters serije s 190 bodova, ispred Andrije Županića sa 147, Marka Moravca sa 113 i Ljubomira Korena s 96 bodova. Najveći izlaz ostvario je Kristijan Mihalina fantastičnom završnicom sa 140, a posebno je zanimljivo bilo u kategoriji High Score. Natjecatelji su imali samo tri bacanja za ostvarivanje najboljeg rezultata, te se nakon iznimno zanimljive borbe najboljim pokazao Vedran Dužević koji je pogodio 140.

U natjecanju u mješovitim parovima kojih je na ovom turniru bilo petnaest, prvo su mjesto osvojili Strmečki i Pintarić, drugi su bili Moravec i Horvat, a treći Koren i Pavlović.